Sindikat policijskih službenika najavio štrajk; Potplaćeni smo za posao koji radimo

Sindikat policijskih službenika podržao je danas štrajk sindikata obrazovanja i najavio prosvjed i štrajk policajaca, kojim će se boriti za bolji materijalni i socijalni status policijskih službenika.

Sindikat policijskih službenika priopćio je da daje punu podršku prosvjetnim djelatnicima i time izražava solidarnost u borbi nastavnika i učitelja za boljim materijalnim i socijalnim statusom u društvu, koji definitivno zaslužuju. Sindikat u priopćenju ocjenjuje da su policajci u sličnoj situaciji kao prosvjetni djelatnici “jer su potplaćeni za posao koji rade i nalaze se na dnu društvene ljestvice”. Razlika je samo u tome da prosvjetari imaju složne i agilne reprezentativne sindikate koji pregovaraju s argumentima i koji se ne daju kupiti ni prevariti. S druge strane, policajci imaju reprezentativne sindikate zaposlenih u državnim službama “koji samo kimaju glavom i potpisuju što im se ponudi”.

Sindikat policijskih službenika pritom optužuje čelništvo MUP-a da već godinama diskriminira sindikate koji nisu reprezentativni, dok s predstavnicima triju reprezentativnih sindikata “dogovara određene stvari ispod stola na štetu policijskih službenika”. Zato će Sindikat policijskih službenika provesti anketu među policijskim službenicima od kojih će zatražiti, bez obzira u koji su sindikat učlanjeni, izjašnjavanje o sudjelovanju u prosvjedima i štrajku. Nakon toga, ovisno o rezultatima, sindikat će provesti akcije koje će se “intenzivirati kada Hrvatska bude predsjedavala Vijećem Europske unije”. U tom sindikatu vjeruju da će se u te akcije aktivno uključiti svi sindikati, i oni reprezentativni, koji djeluju u MUP-u, te će  “zajedničkim snagama postići bolji materijalni i socijalni status policijskih službenika”.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...