Sindikati objavili gdje će se štrajkati u srijedu te poručili: “U srijedu i četvrtak smo na Markovom trgu”

U srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj, najavio je Mihalinec i istaknuo da će prosvjetari prosvjedovati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i svakog dana Kongresa EPP-a, ako se do tad ne riješe njihovi problemi.

“Prošli tjedan se govorilo kako će danas biti sastanak s predstavnicima Vlade, ali mi nismo dobili nikakav poziv do danas. Navodno vi znate da će sutra biti sastanak, mi ne znamo. Tako funkcionira naš dijalog”, rekao je Branimir Mihalinec na početku konferencije.

U utorak će štrajkati u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj.

“Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu sv Marka. Dobit ćete obavijest kada i u koje vrijeme”, najavio je nove prosvjede Mihalinec.

“Na sastanke o osnovici ne idemo dok ne riješimo naš problem, ali tamo ima kolega koji pregovaraju i zagovaraju naše stavove”, prokomentirao je današnji ne dolazak na sastanak s ministrom Aladrovićem.

Sanja Šprem je istaknula da je motivacija za štrajk i dalje visoka unatoč brojnim pritiscima i pokušajima da se štrajkaše demotivira, donosi dnevnik.hr.

“Sada je moment da se izborimo za sebe. Nemate pravo ni mogućnost sada odustati. Odnos prema obrazovanju se mora promijenti. Nemamo moralno pravo odustati”, istaknula je Šprem.

“Učitelj vrijedi duplo manje od glasnogovornika u nekom sindikatu”, rekao je Mihalinec i najavio da će prosvjetari štrajkati svakog dana predsjedanja Hrvatske EU-om i tijekom kongresa EPP-a.

Prosvjetari koji štrajkaju već više od 20 dana te traže veće koeficijente u srijedu su održali veliki prosvjed na Markovu trgu te poručili da Vlada mora do ponedjeljka pronaći model koji će im biti prihvatljiv, no nisu došli na sastanak Vlade i sindikata javnih službi o sklapanju dodatka Temeljnome kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

Podsjetimo, danas se nastava neće održati u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji gdje se više od 90 posto djelatnika odazvalo štrajku.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...