Stiže nova jaka ciklona koja donosi obilnu kišu i poplave

U nedjelju prijepodne gotovo će u cijeloj Hrvatskoj biti kišovito. U pojedinim se područjima razvedravanje očekuje tijekom posljepodneva. Zbog jakog juga upaljen je žuti meteoalarm za podvelebitski kanal, a u ponedjeljak za cijeli Jadran.

Prijepodne će na na istoku biti većinom oblačno ujutro ponegdje s kišom. Od sredine dana djelomično razvedravanje, pa će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9°C, a najviša dnevna od 10 do 12, javlja HRT.

U središnjim krajevima u početku većinom oblačno mjestimice s kišom. Sredinom dana prestanak kiše i postupno razvedravanje. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

U gorskim krajevima umjereno i znatno oblačno povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Uz obalu će ujutro puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će brzo oslabjeti.

Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5°C, na moru između 9 i 12°C, a najviša dnevna od 9 do 11°C, uz obalu između 13 i 15°C. U Dalmaciji sutra promjenljivo oblačno povremeno s kišom i pljuskovima, osobito prijepodne.

Puhat će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 7 do 9°C, uz obalu između 12 i 14°C, a najviša dnevna od 14 do 17°C.

I na južnom Jadranu slično – promjenljivo i nestabilno povremeno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu.

U ponedjeljak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak i srijedu većinom oblačno s kišom koja mjestimice može biti i obilnija. U srijedu u središnjim i istočnim krajevima očekuju se i kraća sunčana razdoblja. Temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu u ponedjeljak djelomice sunčano, a malo kiše može pasti na sjevernom dijelu. U utorak i srijedu promjenljivo i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti praćeni obilnom kišom, osobito u noći od utorka na srijedu. Puhat će umjereno, u utorak i srijedu i jako i olujno jugo, a na sjevernom dijelu bura. Dakle, idućih dana i dalje promjenljivo povremeno s kišom, osobito na Jadranu gdje će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, a dodatne probleme stvarat će i olujno jugo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...