sindikati i dalje nisu zadovoljni

Sutra štrajkaju škole u Zadarskoj županiji, u srijedu cijela Hrvatska

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Sindikat hrvatskih učitelja traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za prosječno 6,11% te će zbog toga sa štrajkovima nastaviti još barem tri dana.

Iako su HDZ i HNS prošle srijede dogovorili povećanje koeficijenta i plaća, sindikati i dalje nisu zadovoljni onime što im nudi Vlada. Dapače, sindikati poručuju da HNS ne može pregovarati u njihovo ime.

Danas se očekuje novi sastanak predstavnika sindikata s predstavnicima Vlade, a kako zasad stoje stvari, ovako će izgledati detaljan raspored štrajka za danas i sljedeća dva dana:

Ponedjeljak, 4. studeni: Osječko-baranjska i Ličko-senjska županija

Utorak, 5. studeni: Primorsko-goranska i Zadarska županija

Srijeda, 6. studeni: Sve županije

Inače, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec, izjavio je u nedjelju kako sindikati mogu štrajkati i sve do kraja školske godine. Što se tiče današnjeg sastanka, Mihalinec kaže da će pokušati pronaći zajedničko rješenje s Vladom.

– Mi ćemo, kao što smo obećali, saslušati njihovu ponudu, vidjeti da li se može ići prema nekom rješenju, a to je 6,11 posto povećanja koeficijenata. Tražit ćemo da Vlada predloži sama dinamiku rješavanja, a mi ćemo to onda dati našim članovima na referendum, kazao je Mihalinec, pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar