Sutra štrajkaju škole u Zadarskoj županiji, u srijedu cijela Hrvatska

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i Sindikat hrvatskih učitelja traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za prosječno 6,11% te će zbog toga sa štrajkovima nastaviti još barem tri dana.

Iako su HDZ i HNS prošle srijede dogovorili povećanje koeficijenta i plaća, sindikati i dalje nisu zadovoljni onime što im nudi Vlada. Dapače, sindikati poručuju da HNS ne može pregovarati u njihovo ime.

Danas se očekuje novi sastanak predstavnika sindikata s predstavnicima Vlade, a kako zasad stoje stvari, ovako će izgledati detaljan raspored štrajka za danas i sljedeća dva dana:

Ponedjeljak, 4. studeni: Osječko-baranjska i Ličko-senjska županija

Utorak, 5. studeni: Primorsko-goranska i Zadarska županija

Srijeda, 6. studeni: Sve županije

Inače, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec, izjavio je u nedjelju kako sindikati mogu štrajkati i sve do kraja školske godine. Što se tiče današnjeg sastanka, Mihalinec kaže da će pokušati pronaći zajedničko rješenje s Vladom.

– Mi ćemo, kao što smo obećali, saslušati njihovu ponudu, vidjeti da li se može ići prema nekom rješenju, a to je 6,11 posto povećanja koeficijenata. Tražit ćemo da Vlada predloži sama dinamiku rješavanja, a mi ćemo to onda dati našim članovima na referendum, kazao je Mihalinec, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...