Trener Jusup u 30 godina karijere nije bio u težoj situaciji; Pojačao stožer i intenzivirao treninge, čeka se još jedan vanjski

Službeno je predstavljen novi centar Zadra, mađarski reprezentativac Akos Keller.

208 cm visoki centar već je odradio prve treninge s momčadi i zna što se očekuje od njega.

“Svi pokušavaju dati 100 posto na treningu i činiti jedni druge boljima. Znam da je trener ovdje tek tjedan dana i da se radi na novom sustavu u koji ću se, nadam se, uklopiti. Za Zadar znam, tu sam odigrao svoju prvu utakmicu ABA lige prije 6 godina. Poznato mi je da klub ima bogatu tradiciju i najbolje navijače u Hrvatskoj.”

Trenera je dočekalo pitanje je li s dolaskom Kellera i odlaskom Farra roster zatvoren?

“Sigurno ćemo potražiti još nekakvo rješenje, najvjerojatnije kratkoročno, samo za ABA ligu. Mislim da ćemo dovesti vanjskog igrača u skladu s financijama. Ako ga dovedemo na dva mjeseca, mislim da to klub neće koštati puno. To je moja procjena i mislim da će me ljudi tu podržati. Moramo sve pokušati i u tom pravcu idemo.“

Trener Jusup napomenuo kako u 30 godina svoje karijere nije bio u težoj situaciji te kako je upravo to razlog za pojačanja u stručnom stožeru. Podsjetimo, u rad kao pomoćni trener uključio se Tomislav Ružić, dok će Mariju Mandiru u pripremi momčadi pomagati Bernard Kotlar, ravnatelj OŠ Smiljevac. Trener Jusup je najavio, u narednom periodu posebno će se raditi na fizičkoj spremi.

“Mi smo kroz ovaj tjedan malo pojačali treninge, s obzirom na to da smo došli do nekakve procjene da ekipa treba puno bolje trčati. Vidim tu puno prostora za pomak, pa sam stručnom stožeru priključio Kotlara, koji je izuzetan stručnjak u planiranju i programiranju treninga. Bez tog dijela bi teško išlo. Tome Ružić dolazi kao stručnjak koji će pomoći u radu, ali i obrazovati se trenerski kao dio mladih snaga koje bi jednog dana trebale preuzeti klub. U 30 godina, koliko radim ovaj posao, nisam bio u kompliciranijoj situaciji, ne može ju izvući jedan čovjek i zato sam pokušao angažirati sve resurse koji su dostupni, uz nužna pojačanja.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...