U novoj fazi testiranja digitalnog radija u ponudi dva zadarska nakladnika – Antena Zadar i Radio 057

Vijeće za elektroničke medije odlučilo je 14. studenog kako se nastavlja testno emitiranje DAB+ digitalnog radija u Hrvatskoj, te je objavilo koji će nakladnici u ovom krugu emitiranja biti dostupni putem usluge DAB+.

Zanimljivo je kako je uz naš radijski kanal interes iskazao i Radio 057 koji će od sada također biti u ponudi digitalnih kanala.

Iako digitalni radio još uvijek nije dostupan na području Zadra i okolice, iz Odašiljača i veza najavili su kako će isti s odašiljača Mala glava na Ugljanu postati dostupan tijekom 2020. godine.

Evo koji će se tako nakladnici u ovoj fazi testiranja digitalnog radija, dakako – u slučaju da pojedini od njih ne odustanu, moći pratiti putem DAB+ sustava;

Digitalni radio u ovom trenutku pokriva Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku županiju, Zagrebačku županiju, Istarska županija, Osječko-baranjska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Međimurska županija, Požeško-slavonska županija, Varaždinska županija, dio Primorsko-goranske županije, dio Splitsko-dalmatinske županije, dio Sisačko-moslavačke županije, dio Karlovačke županije, dio Koprivničko-križevačke županije, a vrlo skoro bi trebao pokrivati i dio Dubrovačko-neretvanske županije, dio Brodsko-posavske i dio Zadarske županije.

Popis kanala koji su trenutno dostupni putem DAB+ možete pogledati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...