Ubojica koji je likvidirao Prnjaka s 14 hitaca iz puške ostao u zadarskom zatvoru

Nema ništa od početka suđenja za ubojstvo Ante Prnjaka na TTTS-u.

Djelatnici zatvora u Zadru nisu doveli u Split optuženog Liridona Berishu premda su i on i zatvor uredno primili poziv za današnju raspravu, javlja Dalmatinski portal.

‘Bila sam sigurna da ćemo danas početi sa suđenjem jer se optuženi nalazi u istražnom zatvoru, ali iz zatvora su javili da ga neće dovesti’, kazala je sutkinja Višnja Strinić.

Berisha je jutros zvao svog odvjetnika Željka Gulišiju da mu kaže kako ga djelatnici zatvora neće dovesti u Split jer misle da je rasprava tek idući petak. Istina je da je bilo planirano da se suđenje nastavi idući petak, no danas je bila zakazana prva rasprava u tom predmetu.

Nije bilo druge nego da se ročište odgodi za tjedan dana.

Berisha je optužen da je s 14 hitaca iz automatske puške likvidirao Prnjaka te mu potom zapalio auto.

U Zadar je prebačen prije mjesec dana iz sigurnosnih razloga.

Berisha je svojedobno kazao da ga je pokojni Prnjak zlostavljao i maltretirao više od dvije godine, a sve je počelo kad mu je dao drogu u vrijednosti oko dvije tisuće eura koju mu on nije odmah platio.

Dug je navodno vrlo brzo, zahvaljujući visokim lihvarskim kamatama, “skočio” na oko 50 tisuća eura, a 27-godišnjak je vraća koliko je mogao, no to nije bilo dovoljno. Pokojni je navodno išao toliko daleko u zastrašivanju da ga je i fizički maltretirao pred članovima obitelji.

Na dan ubojstva on i Prnjak su se našli i vozili Prnjakovim automobilom konzumirajući kokain.

Prnjak je iz automobila izvadio svoju automatsku pušku kalibra 7,62 mm i zatražio od njega da likvidira jednog muškarca, a zauzvrat da će mu on oprostiti dug.

Kad je on na to pristao, pokojni mu je dao pušku u ruke, a on je potom u njega ispalio ukupno 14 metaka nanijevši mu prostrijelne rana u predjelu glave, leđa, grudi, desne šake te jednu u predjelu lijeve natkoljenice.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...