vremenska prognoza

Vakula objavio novu prognozu – nema kraja kiši, evo kada slijedi nova promjena vremena

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon noćašnje česte, ponegdje opet i obilnije kiše, danas slijedi djelomično razvedravanje. Tijekom dana smjenjivat će se oblaci i sunce, većinom bez kiše, barem u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, dok su manje količine oborina povremeno moguće u južnijim krajevima. Obilnijih pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom do podneva na jugu, gdje će još puhati umjereno i jako jugo, dok će na većini Jadrana vjetar biti slabiji, raznolikog smjera, uz more manje valovito nego prošlih dana, kazao je Zoran Vakula u vremenskoj prognozi za HRT.

Vakula je, također, do kraja tjedna najavio i dalje promjenjivo i relativno toplo vrijeme te uz češću kišu i vjetrovitije vrijeme na Jadranu i područjima uz njega.

Danas sunčano i relativno toplo

U četvrtak će, kaže Vakula, najmanje ili nimalo kiše biti u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Ondje će nakon jutarnje temperature zraka od 7 do 10° C, poslijepodne uz djelomice sunčano vrijeme biti oko 16° C. U središnjoj Hrvatskoj bit će malo manje toplo nego na istoku, također uz “igru oblaka i sunca”, a povremene kiše bit će uglavnom tijekom noći, samo rijetko još rano ujutro.

U gorju i na sjevernom Jadranu ponegdje vjerojatno još i prijepodne, te ponovno i češće navečer, kada će nakon slabog i umjerenog jugozapadnog i zapadnog vjetra opet jačati jugo. Temperatura zraka ujutro u unutrašnjosti 2 do 7 °C, uz more 10 do 13 °C, kolika će poslijepodne biti u gorju, a u unutrašnjosti Istre i na Jadranu će biti od 15 do 17 °C.

U Dalmaciji mjestimice i do 19 °C, a oblačnije, uz povremenu kišu prijepodne, osobito u južnijim krajevima, gdje je i veća vjerojatnost pljuskova s grmljavinom. Ponegdje umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar zamijenit će slabiji sjeverozapadni, uz obalu gdjegod i bura, uz koje će more veći dio dana biti malo do umjereno valovito. Na jugu Hrvatske u početku i valovitije i vjetrovitije, pri čemu i tijekom dana još nestabilno, uz mogućnost pljuskova s grmljavinom, ali poslijepodne ipak rjeđih nego do tada. Temperatura zraka većinom će se malo mijenjati tijekom dana.

I dalje promjenjivo i relativno toplo

I u nastavku ovoga tjedna i početkom sljedećega ostaje promjenjivo i relativno toplo vrijeme, ali uz ipak većinom nižu temperaturu nego prošlih dana, prognozira HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Pritom će, kaže, na kopnu do petka biti i maglovito, u sjevernijim krajevima ponegdje čak i suho, a češća će kiša biti u južnijim krajevima, te posebice na Jadranu, gdje će i dalje biti prilično vjetrovito, većinom najviše u petak i subotu. Najviše pak suhog i sunčanog vremena bit će do petka navečer, a poslije su opet vrlo vjerojatni i obilniji pljuskovi. Nakon još jednog prolaznog smirivanja vjetra, početkom novoga tjedna sve je veća vjerojatnost za opet jako i olujno jugo, uz koje će temperatura zraka – i najviša, i posebice najniža – i dalje biti viša od prosječne za ovo doba godine. “Kao da nije studeni”, ustvrdio je Vakula.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar