tužna obljetnica

Vršani mimohodom obilježili Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Privatni album
Tamni način

Na tužnu obljetnicu stradanja Hrvatskog naroda – strašnog masakra koji je u crno zavio Vukovar i Škabrnju cijela Hrvatska okupila se u molitvi i sjećanju za sve koji su izgubili život tog jutra.

Vršani su se mimohodom koji je započeo u 18 sati uz popratnu zvonjavu s crkve svetog Mihovila zahvalili svim poginulim braniteljima i civilima za živote koje su prinijeli na oltar domovine.

Načelnik općine Vrsi, Luka Perinić položio je vijenac i svijeću podno hrvatskog stijega.

– Drago mi je što smo ove godine obilježili ovaj važan, a ujedno i tužan dan koji je obilježio hrvatsku povijest. Nadam se da će ovo postati lijepa i hvale vrijedna tradicija, govori načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić.

Kratki program moderirao je Toni Perinić, koji je čitao priče Siniše Glavaševića i posebno se spomenuo Eve Šegarić, škabrnjanke koja je prije 28 godina izgubila četvero članova svog kućanstva, supruga i tri sina.

– Zahvaljujem se svim mještanima na velikom odazivu i mirnom okupljanju s kojim su dali doznanja da Vrsi nikad neće zaboraviti Škabrnju i Vukovar, zaključuje Šime Stojak, organizator mimohoda.

Molitvu odrješenja predvodio je župnik don Alojz Knežević koji je poručio mještanima kako žrtva podnesena za sve nas nikad ne može i ne smije biti zaboravljena. Po završetku programa, mještani su odložili lampione oko hrvatske trobojnice koja nas je još jednom podsjetila na patnje hrvatskog naroda.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar