Cestitka_Uskrs

Vršani mimohodom obilježili Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Na tužnu obljetnicu stradanja Hrvatskog naroda – strašnog masakra koji je u crno zavio Vukovar i Škabrnju cijela Hrvatska okupila se u molitvi i sjećanju za sve koji su izgubili život tog jutra.

Vršani su se mimohodom koji je započeo u 18 sati uz popratnu zvonjavu s crkve svetog Mihovila zahvalili svim poginulim braniteljima i civilima za živote koje su prinijeli na oltar domovine.

Načelnik općine Vrsi, Luka Perinić položio je vijenac i svijeću podno hrvatskog stijega.

– Drago mi je što smo ove godine obilježili ovaj važan, a ujedno i tužan dan koji je obilježio hrvatsku povijest. Nadam se da će ovo postati lijepa i hvale vrijedna tradicija, govori načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić.

Kratki program moderirao je Toni Perinić, koji je čitao priče Siniše Glavaševića i posebno se spomenuo Eve Šegarić, škabrnjanke koja je prije 28 godina izgubila četvero članova svog kućanstva, supruga i tri sina.

– Zahvaljujem se svim mještanima na velikom odazivu i mirnom okupljanju s kojim su dali doznanja da Vrsi nikad neće zaboraviti Škabrnju i Vukovar, zaključuje Šime Stojak, organizator mimohoda.

Molitvu odrješenja predvodio je župnik don Alojz Knežević koji je poručio mještanima kako žrtva podnesena za sve nas nikad ne može i ne smije biti zaboravljena. Po završetku programa, mještani su odložili lampione oko hrvatske trobojnice koja nas je još jednom podsjetila na patnje hrvatskog naroda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...