Za bedeme, Providurovu i Centar za mlade treba nam 20 milijuna, za Biljane Donje još 12 milijuna kuna

Govoreći o kreditu od 24 milijuna kuna za osnovnu školu na Novom Bokanjcu, gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako je godina pred nama financijski izuzetno zahtjevna.

Počinje ili završava realizacija čitavog niza kapitalnih projekata. Detaljizirao je koliko nam novaca treba za neke od njih.

– Samo udio sufinanciranja Grada Zadra za ugovorene EU projekte, među kojima su bedemi, Providurova palača i Centar za mlade ukupno iznosi 20 milijuna kuna. Tu dileme nema, rokovi za dovršetak svih tih projekata jasno su definirani, novci iz EU fondova moraju se potrošiti sukladno tim rokovima, a time i novci koji predstavljaju udio Grada Zadra. Za Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje u idućem proračunu moramo izdvojiti još 12 milijuna. Tu je još Centar Mocire, Novo gradsko groblje, infrastruktura za gospodarsku zonu, projekt rekonstrukcije Tuđmanove ulice. Osim toga, vidjet ćete i kroz jednu od sljedećih točaka, tu je i financijska pomoć Sveučilištu za izgradnju Kampusa sa studentskim smještajnim kapacitetima i restoranom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...