Zadarski SDP-ovac na Radio televiziji Srbije kritizirao Vučića, urednici izbacili taj dio razgovora

Zadarski vijećnik SDP-a Jure Zubčić, poznat po akciji u kojoj grafite ‘Ubi Srbina’ prepravlja u ‘Ljubi Srbina’, požalio se na Twitteru kako je njegov razgovor s novinarkom Radio televizije Srbije cenzuriran.

U razgovoru za RTS Zubčić je pričao o svom iskustvu prepravljanja grafita te rekao je jednom prilikom dobio anonimnu prijavu, no policija je bila profesionalna i nije postupala po njoj.

Upitan o tome koliko se uoči izbora u Hrvatskoj pojačava retorika političara, ali i mrzilački grafiti, zadarski je vijećnik, kako je preneseno na stranicama RTS-a, ustvrdio da desnoj struji u Hrvatskoj takva retorika odgovara te se navodi njegova rečenica ‘Politika je ta koja stvara netrpeljivosti’, prenosi Tportal.

Međutim, poslijepodne je na Twitteru napisao da je novinarki RTS-a s kojom je razgovarao rekao da je HDZ-u, kao i Srpskoj naprednoj stranci, u interesu da se mrzilačke teme vrte po medijima, što je – kako navodi – izbačeno iz razgovora.

‘Suština njegove politike je kontrola medija i konstantna propaganda. Na nacionalnoj televiziji ne smije se pustiti ništa što Vučiću ne ide u prilog. Tako sam i ja izrezan u dijelu u kojem govorim negativno o njemu. Dragi Srbi, režima u kojem vi živite ne bih se posramili ni najveći diktatori. Možda nije na meni da vam govorim, ali govorim iz osobnog iskustva koje mi se dogodilo. Nakon Vučića će izgleda ostati samo spaljena država, a vi ćete biti jedine žrtve. A on će živjeti više nego dobro. Dakle, Sjeverna Koreja se ne bi posramila takve cenzure kakvu provodi’, napisao je Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...