Zadranin Saša Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka

Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović podnio je ostavku. Trebala je ta vijest biti objavljena nakon što Hajduk odigra prvenstveni susret s Osijekom ove nedjelje, no ipak se u medije probila ova informacija koju je Hajduk potvrdio u subotu navečer.

”Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku”, poručio je sada već bivši sportski direktor na odlasku iz Kluba.

Bjelanović je stigao na mjesto sportskog direktora nakon odlaska Marija Branca prije godinu i pol dana. Prije toga obnašao je dužnost glavnog klupskog skauta, donosi Gol.hr.

Zanimljivo, u ovom kratkom periodu, Hajduk je promijenio čak četiri trenera – Željka Kopića, Zorana Vulića, Sinišu Oreščanina i Damira Burića.

Sad već bivši sportski direktor Bijelih bio je već duže vrijeme na udaru kritičara. Nije poznato što ga je natjeralo na ovakav potez, ali je simptomatično to što je ovaj tjedan ostavku podnio i bivši dopredsjednik kluba Lukša Jakobušić. On je svoj odlazak opravdao osobnim razlozima.

Predsjednik Marin Brbić ostao je tako bez dva najvažnija suradnika u kratkom vremenu, a ukoliko Hajduk ne pobijedi Osijek u nedjelju, mogao bi otkaz dobiti i trener Damir Burić koji je također izložen žestokim kritikama zbog igre, ali i loših rezultata njegove momčadi na gostovanjima (pobijedili samo Varaždin još prije tri mjeseca).

”U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novim sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje”, rekao je predsjednik Uprave Marin Brbić te dodao kako će javnost biti obaviještena o daljnjim potezima i rješenjima.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...