Zaposleni, situirani i dosad nepoznati policiji; Dilali drogu, među njima 37-godišnji Zadranin

Pronađeno je i oduzeto ukupno oko 4 kg amfetamina, više od 5 kg marihuane, te veća količina tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje, zajedno s više digitalnih vagi.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom, Ravnateljstvom policije te Policijskom upravom zadarskom, proveli su završnu akciju dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „Kvarner“, u svezi kaznenih djela iz domene zlouporabe droga počinjenih od strane više hrvatskih državljana sa šireg riječkog područja.

Na konferenciji za novinare govorio je voditelj Službe kriminaliteta droga PU primorsko – goranske Dalibor Jozinović te iznio detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja sklopu čije realizacije su izvršene pretrage više stanova i prijevoznih sredstava, kojom prilikom je uz ostale predmete pronađeno i oduzeto ukupno oko 4 kg amfetamina, više od 5 kg marihuane, te veća količina tvari za povećavanje mase droga radi daljnje preprodaje, zajedno s više digitalnih vagi za precizno mjerenje.

Ukupno osam osoba starosti od 31 do 43 godine kriminalistički je obrađeno i predano pritvorskom nadzorniku, a osnovano se sumnjiče za počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Među navedenima je i jedan Zadranin u dobi od 37 godina koji do danas nema policijski dosje.

Za istaknuti je da se radi o zaposlenim i situiranim osobama od kojih je tek jedan otprije zabilježeni počinitelj kaznenih djela dok ostalih sedam hrvatskih državljana do sada nikada nije prijavljivano za kaznena djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...