Željko Cvrtila, iskusni kriminalist: “Dečki iz Zadra spriječili su da se slučaj iz ladice oteže”

Vrh policije odlučio je suspendirati i pokrenuti postupak protiv svoga kolege iz Zadra koji je medijima dostavio snimku prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije.

Željko Cvrtila, iskusni kriminalist, za Index zapaža kako Ćelić “vrlo vjerojatno ne bi bio procesuiran, jer se za to ne bi znalo”.

“Da se mislilo procesuirati, procesuiralo bi se odmah, nego se s tim otezalo, netko je to stavio u ladicu, a dečki su vidjeli što se događa i reagirali. Postoje jasna pravila o odavanju službenih podataka – to se raditi ne može. Problem vidim u sustavu koji dozvoljava da se takvi prekršaji prikrivaju. To je problem s Božinovićem i njegovim ustrojem policije. Nije posložio unutarnje nadzore kako bi trebalo. Da se to dogodilo, policajac ne bi ni došao u situaciju da mora nešto prijaviti”, tvrdi Cvrtila pa ukazuje na činjenicu kako ministra Božinovića nitko nije pitao kako se uopće dogodilo da Ćelićev prekršaj mjesecima ne bude procesuiran te postavlja pitanje stoje li i iza toga neka kaznena djela. Na primjer, zloupotreba položaja ili trgovanje utjecajem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...