118 virskih obitelji prikupilo dvije tone hrane i potrepština za Pučku kuhinju u Zadru

Oko dvije tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština prikupilo je 118 virskih obitelji za korisnike Pučke kuhinje sv. Vinko Paulski u Zadru tijekom sedmodnevne humanitarne akcije koju je organizirala Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK).

Doniranu mješovitu robu i hranu u srijedu su na adresu Pučke kuhinje dostavili virski volonteri, a kako je atmosfera na druženju bila inspirativna, čak je i pomoćnica ravnatelja Caritasa Zadarske županije Mirjana Tadić ostala gotovo bez riječi.

– Oduševljena sam i više nego ugodno iznenađena. Ova je gesta lijepa i neočekivana, Virani su se zaista iskazali u humanosti i zajedništvu koje nam svima pomalo nedostaje. Njihova sjajna organizacija podsjetila me na slične akcije u Italiji, koje njihove organizacije pri Crkvi rade tijekom cijele godine. Ova je donacija namijenjena za naših 300 korisnika, kojih tijekom prosinca ima čak 500. Uglavnom je riječ o samcima – kazala je zamjenica ravnatelja Tadić. Donacija je zbog velike količine, a riječ je o najmanje 130 paketa uredno sortiranih po vrstama robe i hrane, dopremljena u kamionu kojega su istovarili Virani koji su tijekom akcije volontirali i prikupljali donacije.

– Hvala im svima na pomoći, kao što najljepše zahvaljujemo svim virskim obiteljima koje su donirale za korisnike Pučke kuhinje. Zahvala u ime virskog UDDK-a ide također Općini Vir, svim virskim komunalnim poduzećima i ustanovama te virskom župniku don Juri Zuboviću koji nam je pomogao organizirati ovu akciju. Opet se pokazalo kakvo srce imaju virski ljudi – ponosan je bio predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković, koji je akciju organizirao i proveo uz pomoć Vojne Kapović, Marije Horvat, Alide Bulić Cvitkušić, Alena Glavana, Ljiljane Kapović i Rozike Bizjak.

U ovoj najznačajnijoj i po prikupljenim potrepštinama najvećoj humanitarnoj kampanji koju je proveo virski UDDK, sudjelovali su i aktivi darivatelja krvi iz Vrsi i Privlake. Vršani su tijekom četiri dana provođenja akcije uspjeli prikupiti oko 600 kilograma potrepština i hrane, koje je doniralo 50 obitelji, dok su Privlačani prikupili približno 150 kilograma, ali njihova će akcija, kako je istaknuo predsjednik privlačkog aktiva Roko Surić, trajati do Božića. Sve skupa riječ je o velikoj i značajnoj donaciji za korisnike Pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije, koju su svojim donacijama također pomogli umirovljenici iz Udruge umirovljenika Jazine-Relja.

– Uspješno smo proveli akciju zahvaljujući velikoj pomoći Općine Vrsi, naših sumještana i udruga – kazao je predsjednik vrškog aktiva Šime Stojak, zahvalivši se malonogometnom klubu iz Vrsi, vrškim pomorcima, osnovnoškolcima i dječjem vrtiću. Nakon što su sve donacije posložene u skladište Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje, donatori su s volonterima Caritasa i zamjenicom ravnatelja Tadić druženje nastavili uz fritule, krafne i čaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...