500 kuna blagdanske potpore svakom umirovljeniku, nezaposlenima, korisnicima Centra i starijima od 65

Blagdan Božića i novogodišnji praznici bit će makar malo veseliji za 785 virskih umirovljenika, nezaposlenih i osoba starijih od 65 godina te za korisnike Centra za socijalnu skrb, kojima su u petak uručena rješenja za isplatu jednokratne materijalne pomoći u iznosu od 500 kuna pojedinačno.

Rješenja u ukupnom iznosu od 395.000 kuna, virski su korisnici ovog segmenta socijalnog programa Općine Vir preuzeli u općinskoj vijećnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

– Želim vam prije svega sretan Božić i Novu godinu uz ovu simboličku potporu od 500 kuna. Vi ste je svojim cjeloživotnim radnim angažmanom zaslužili, kao i redovitim te urednim plaćanjem svih komunalnih obaveza prema našoj općini – kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić.

Zamjenik Vučetić zadržao se u kraćem razgovoru s Viranima, odgovarajući na nekoliko pitanja otočnih umirovljenika, ali također i predstavljajući projekte komunalne infrastrukture.

– Naš je proračun i za sljedeću godinu investicijski i razvojni, što znači kako ćemo dalje ulagati u komunalnu infrastrukturu. Prije svega riječ je o nastavku gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira te uređenju ceste od Virskog mosta do centra – kazao je.

Rješenja za isplatu potpora, zbog velikog broja korisnika ove potpore, dijelila su se u dva termina, jutarnjem i podnevnom, a ova je jednokratna materijalna potpora Općine Vir tradicionalna i organizira se od 2003. godine.

Tada je isplaćivana jednom godišnje u pojedinačnom iznosu od 200 kuna za Božić, a sada se pred blagdane Uskrsa i Božića isplaćuje dva puta godišnje u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

Ova je mjera u okviru socijalnog programa Općine Vir uvedena jer su umirovljenici s malim mirovinama socijalno najugroženija kategorija stanovništva, ali i zbog činjenice kako je riječ o stanovnicima otoka koji uredno podmiruju sve komunalne obaveze prema Općini Vir, pa im se jedinica lokalne samouprave na ovaj simbolički način želi zahvaliti i odužiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...