Adventski prostor kod svetog Šime ukrasit će zadarski mališani i osnovnoškolci

Od srijede do petka zadarski će mališani iz dječjih vrtića Golubica i Šuškalica, kao i nešto stariji osnovnoškolci iz nekoliko zadarskih osnovnih škola, raznim ukrasima uljepšati i okititi boriće koji će se i ove godine postaviti ispred crkve sv. Šime.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra, gradskog poduzeća Tržnica Zadar te zadarskih škola i vrtića, kojega su prošle godine osmislili i prvi put proveli direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka i viši stručni suradnik za školstvo u Gradu Zadru Ivan Hajdić.

Ove ćemo godine imati oko 300 djece koji će sudjelovati projektu. Prošle smo godine na projektu ostvarili suradnju s Muzejom antičkog stakla, ali zbog okolnosti štrajka ove godine nije bilo dovoljno vremena organizirati takvu akciju. No za sljedeću godinu potrudit ćemo se dopuniti naš projekt novim idejama i programima, kaže profesor Hajdić.

Tako će od 18. do 20. prosinca osnovci iz nižih razreda Osnovne škole Bartula Kašića (srijeda), potom osnovnoškolci iz Zadarskih otoka i zadarski mališani iz vrtića Golubica i Šuškalica (četvrtak) te učenici iz osnovnih škola Šimuna Kožičića Benje, Krune Krstića i Petra Preradovića (petak), sa svojim tetama i učiteljicama, ukupno u 15 skupina, ukrasiti boriće i zadarski adventski prostor.

Djeca će ukrašavati boriće, malo će se družiti i biti na Adventu. Uvijek je lijepo da djeca izađu na ulice grada i pokažu svoju kreativnost te da unesu radost u ovo adventsko vrijeme, prenosi Hajdić suštinu i vrijednost ovog adventskog događaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...