Božićni “šušur” u Vrsima; Čeka vas “brudet od uliganja”, nastup Calypsa i A.K.A. Crescenda

Prava Božićna čarolija očekuje Vršane ovih blagdana. Tradicionalne Božićne ćakule ove godine doživljavaju svoj re-make, te ćemo kroz pet dana doživjeti pravu čar manifestacije koja ove godine nosi naziv „Vrški Božićni šušur“.

Domaća spiza, kuhano vino i dobra glazba zagrijati će vršane u ove hladne zimske dane. Idejni začetnik „Vrškog Božićnog šušura“ je Šime Stojak, mladić koji svakoj vrškoj fešti udahne dušu.

– Ove godine od 23. do 27. prosinca u Vrsi donosimo pravu blagdansku atmosferu kojoj je cilj druženje u vrijeme kad se osjeća posebna toplina u srcu. Program je stvarno raznovrstan i prilagođen svim generacijama, kratko nam je rekao Šime Stojak.

Program započinje u ponedjeljak, 23. prosinca od 17 sati koncertom benda Calypso, dok će meštri od kužine pripremati „bakalar bianco“ prigodan za Božićno vrijeme. Posjetitelje očekuje nagradna igra. Nešto kasnije, na pozornicu stupa DJ Antonio VK.

Na sam Badnjak, 24. prosinca u večernjim satima, uz laganu vatricu i glazbu vršani će dočekati ponoć, kad će se u župnoj crkvi održati svečana sveta misa Polnoćka.
Na blagdan Kristovog rođenja – Božić druženje se nastavlja u večernjim satima uz glazbu.

Dan nakon Božića, na „Stipanju“, ulicom svetog Mihovila provući će se miris fritula koje će pripremiti vrijedne vrške domaćice. Na samom kraju večeri, stručni žiri sastavljen od iskusnih sladokusaca odabrat će najbolju vršku fritulu. Program započinje od 17 sati.

Zadnji dan „Božićnog šušura“ rezerviran je za A.K.A. Crescendo, studentsku acapella skupinu koja djeluje od 2013. godine. Svojim glasovima očarali su cijelu Hrvatsku te su 2016. godine nastupili u megapopularnom show-u Supertalent.

Za kraj druženja, domaćini pripremaju „Brudet od uliganja“, dalmatinski specijalitet koji će oduševiti nepca i najzahtjevnijih posjetitelja.
Ne preostaje vam ništa dugo nego posjetiti Vrsi i osjetiti pravu čaroliju Božića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...