Broj obrta u zadarskom kraju porastao za 260, zahvalnica frizerki Mirjani Vrsaljko

U srijedu je održana je redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Zadarske županije s dnevnim redom usvajanja Financijskog plana za 2020. i Programa rada za 2020. godinu.

Sjednica je započela s razrješenjem mandata člana skupštine Komore Mirjani Vrsaljko radi odlaska u mirovinu čime je prestao status obrtnika.

Mirjana Vrsaljko cijeli svoj radni vijek provela je kao obrtnica – frizerka u Benkovcu i Zadru.

Ovom prigodom predsjednik Komore Stjepan Knežević uručio je zahvalnicu za izniman doprinos u organizaciji i radu obrtničkih asocijacija i strukovnog obrazovanja u Zadarskoj županiji.  Njezin mandat preuzeo je Marijo Savić vlasnik građevinskog obrta „MS“ iz Banjevaca.

Predsjednik Komore Stjepan Knežević uz pomoć Tajnika predstavio je Financijski plan za 2020. godinu. Plan je rađen je u okvirima realnih mogućnosti po stavkama prihoda te očekivanim aktivnostima  po planu rada u stavkama rashoda. Osnova za izradu Financijskog plana bio je devetomjesečno izvješće o ostvarenim prihodima i rashodima. U tom periodu ostvaren je višak prihoda nad rashodima u iznosu od cca 150.000,00 kuna.

Ovakav pozitivan rezultat omogućen je restriktivnom politikom Komore zadnjih nekoliko godina zbog tada donesenog Zakon o obrtu koji je mijenjajući strukturu i raspodjelu komorskog doprinosa umanjio prihode Komore za 65 posto. Također je i broj obrta zadnjih godina porastao za 260 te danas u Zadarskoj županiji on iznosi 4682 obrta.

Sukladno devetomjesečnim pokazateljima i planu rada za iduću godinu predviđen je ukupan prihod u iznosu od 1.152.000,00 kuna, a rashod u iznosu od 1.075.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...