Cijelo vrijeme pogrešno stavljamo lampice na bor : Ovo je najbolji i najlakši način!

Kićenje bora za Božić tradicija je koju pamtite odmalena i ona je u većini domova svake godine ista. Kako vi stavljate lampice na bor? Bez brige, koji god način vama odgovara, ne možete pogriješiti, ali postoji metoda koju malo tko koristi, a dekorateri se kunu da je najpraktičnija.

Odozgo prema dolje

Oni tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji te da je to najbolji i jedini način na koji božićno drvce svjetluca od početka do kraja. Plus, lampice se neće zapetljati na sredini drvca niti će ih sakriti grane.

S postavljanjem lampica kreće se na vrhu bora, i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim ih se spusti do posljednjega reda grana. Nakon toga, lampice povucite udesno i ponovite isti postupak, ali ovoga puta prema gore, do samoga vrha bora.

Lampice se ne petljaju prilikom skidanja

Ovaj cik-cak proces ponavljajte sve dok cijelo drvce nije prekriveno lampicama. Kako biste bili sigurni da će i središte bora svjetlucati, objesite svoje najsjajnije ukrase što više unutra jer će se tako svjetlost lampica doslovno odbijati od njih.

Još jedna prednost vertikalnoga postavljanja lampica jest i proces skidanja lampica. Tako će biti mnogo lakše raskititi bor jer lampice ne morate namatati ni obilaziti bor sa svih strana prilikom njihova skidanja. Također, manje su šanse da će se lampice zapetljati, piše Reader’s Digest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...