Djelatnici Čistoće razvrstanu plastiku ubacuju s drugim otpadom: “Pa što će to tu stajati?”

Revoltirana načinom na koji se (ne)razvrstava otpad u Zadru, čitetljica Iva L. obratila se pismom i opisala jednu od situacija kojoj je sama svjedočila.

Nebrojeno je puta, kaže zvala, pisala mailove i žalila se na postupanje sa plastikom i papirom za recikliranje.

Danas, na pragu 2020. godine, zaključuje, djelatnici Čistoće ne razumiju niti ne provode svoja vlastita pravila o razvrstavanju otpada.

– Opisat ću današnju situaciju i molim nadležne da se konkretno očituju a ne da je ovo izolirani slučaj jer nije. Danas u 10,20 sati dolazi kamion (ZD 883 EV ili FV) za komunalni otpad i stavlja u praznu kantu vreće (10-ak komada) sa plastikom i ubacuje ih sa ostalim otpadom iako je to razvrstana platika i stoji pored kante (kao i inače). Ja ih gledam i ne vjerujem da se nakon toliko godina „edukacije“ djelatnika i priče o razvrstavanju i dalje to događa. A gospodin meni nonšalantno odgovara: „pa što će to tu stajati bezveze“. Nakon što sam gospodinu rekla da smo mi to odvajali a oni sad to bacaju kao da je obično smeće dobila sam drski odgovor. Na telefon za reklamacije nitko se ne javlja pa sam primorana pisati mail Vama, Gradonačelniku i Medijima jer jedino se tako glas čuje, kazuje čitateljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...