"živim ni od čega"

Dr. Jusup: “Nemam ni za kavu, žali Bože fakulteta i specijalizacije”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Dotrčala je u sobu. Pokušala je vikati jer se gušila. Došla je kod mene i pala na krevet, priča za 24sata dr. Goran Jusup strašnu priču o smrti Veronike Pecolaj.

Veronika, koja se mjesecima lažno predstavljala kao medicinska sestra u njegovoj bivšoj ordinaciji, u četvrtak je pronađena mrtva. Preminula je u njegovu stanu.

Razgovarali smo s njim na stubištu zgrade u centru Obrovca. U pratnji dva prijatelja vraćao se u stan koji je do jučer bio zapečaćen. Hodao je sporo po stepenicama i zaustavio se da nas pozdravi, a onda nam je ispričao sve što se dogodilo:

– Otišao sam spavati u sobu. Ona je jela kruh i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je vikati. Gušila se i pokazivala na vrat.

Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam je dignuti i spasiti je, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti – priča nam bivši obrovački liječnik.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabjela i oduzela mu nogu.

Nekako sam se izvukao i pokušavao je podići da joj pomognem, ali je nisam uspio dići u zrak. Trebalo je učiniti Heimlichov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći – priča nam izmučeni doktor i dodaje:

– Odletio sam dolje niz stubište kod susjeda da mi pomognu. No zvao sam policiju i Hitnu.

Nije dobro, kaže nam.

– A kako ću biti, užasno. Bavim se ni s čim, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije – rekao nam je Jusup.

Njegov zet, s kojim smo ga zatekli na stubištu, rekao je kako je uvijek bilo ljudi oko Jusupa kad je imao novca, a sad nema nikoga.

– Vjerovali vi meni ili ne, ja sad nemam novca ni da vam kavu platim – rekao nam je. U međuvremenu su u subotu stigli rezultati obdukcije. Splitski patolozi su ustvrdili da je uzrok smrti Veronike Pecolaj bio gušenje hranom, čime je isključena mogućnost kaznenog djela, pišu 24sata.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar