Dr. Jusup: “Nemam ni za kavu, žali Bože fakulteta i specijalizacije”

Dotrčala je u sobu. Pokušala je vikati jer se gušila. Došla je kod mene i pala na krevet, priča za 24sata dr. Goran Jusup strašnu priču o smrti Veronike Pecolaj.

Veronika, koja se mjesecima lažno predstavljala kao medicinska sestra u njegovoj bivšoj ordinaciji, u četvrtak je pronađena mrtva. Preminula je u njegovu stanu.

Razgovarali smo s njim na stubištu zgrade u centru Obrovca. U pratnji dva prijatelja vraćao se u stan koji je do jučer bio zapečaćen. Hodao je sporo po stepenicama i zaustavio se da nas pozdravi, a onda nam je ispričao sve što se dogodilo:

– Otišao sam spavati u sobu. Ona je jela kruh i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je vikati. Gušila se i pokazivala na vrat.

Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam je dignuti i spasiti je, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti – priča nam bivši obrovački liječnik.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabjela i oduzela mu nogu.

Nekako sam se izvukao i pokušavao je podići da joj pomognem, ali je nisam uspio dići u zrak. Trebalo je učiniti Heimlichov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći – priča nam izmučeni doktor i dodaje:

– Odletio sam dolje niz stubište kod susjeda da mi pomognu. No zvao sam policiju i Hitnu.

Nije dobro, kaže nam.

– A kako ću biti, užasno. Bavim se ni s čim, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije – rekao nam je Jusup.

Njegov zet, s kojim smo ga zatekli na stubištu, rekao je kako je uvijek bilo ljudi oko Jusupa kad je imao novca, a sad nema nikoga.

– Vjerovali vi meni ili ne, ja sad nemam novca ni da vam kavu platim – rekao nam je. U međuvremenu su u subotu stigli rezultati obdukcije. Splitski patolozi su ustvrdili da je uzrok smrti Veronike Pecolaj bio gušenje hranom, čime je isključena mogućnost kaznenog djela, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...