Evo kojih 18 restorana i s kakvim menijima sudjeluju u „Điru po gradu“

U ovogodišnji „Đir po gradu“ uključeno je 18 restorana, četiri slastičarne i jedna kavana te nekoliko kafića. Svi oni imaju naljepnicu Đir po gradu te nude prigodne menije po pristupačnim cijenama, imaju i posebne ponude, akcije i popuste ili dodatne atraktivne programe i gastronomske događaje visoke razine.

Evo, ukratko, kako izgleda ponuda ugostitelja koji su ove godine uključeni u „Đir po gradu“:

Restoran Kornat priprema posebne blagdanske menije poput ovih: juha od graha s pačjom jetrom, pileći file u umaku od crnog vina i ružmarina s tortelinima punjenim biserkom, kolač od čokolade i suhih smokava i zeleni špageti od bosiljka s lososom i pecorinom, hrskave polpete od bakalara s pestom od inćuna i maslina u umaku od pomidora te desert. U Kornatu tijekom „Đira po gradu“ subotom se organiziraju i gastro-jazz večeri.

Konoba Malo misto svaki dan u ponudi nudi tradicionalna dalmatinska jela: ragu od divljači s domaćim njokima na lovački, pašticada od tune s temperiranom palentom, brudeti od dnevno svježe ribe, dalmatinska pašticada s domaćim njokima. U ponudi će biti i jela od bakalara: pašteta od bakalara, bakalar u tempuri, juha od bakalara, brudet od bakalara, bakalar bianco, svježi bakalar al forno.

Restoran Bruschetta i ove godine pod 6. prosinca nudi bogat izbor bakalara: brudet od bakalara, bakalar bianco, zapečeni bakalar s rižom, juha od bakalara, tjestenina s bakalarom te pašteta od bakalara. Trenutno je u ponudi i poseban menu: juha od buče, srneći ragu s domaćim njokima i za desert Semifreddo.

Restoran Stipe u ponudi  svaki dan ima riblje i mesne menije po cijeni od 75 i 100 kuna. Menu od 75 kuna su riblji: riblja juha, frigane lignje i tiramisu te mesni: goveđa juha, pečenje i tiramisu.
Menu od 100 kuna sadržava riblju juhu, rižot od plodova mora i palačinke. U mesnom meniju od 100 kuna nudi se goveđa juha, pašticada i palačinke.

Trattoria Mediterraneo u ponudi za „Đir po gradu“ ima jela van uobičajenog jelovnika, a vezana su na tradiciju talijanskih specijaliteta u ovom adventskom periodu. Juhe: orzo i kesteni, leća s hrskavom pancetom, sipe i čičvarda, krem juha od bundeve… topla predjela: lasagne s raguom i gljivama, cannelloni sa špinatom i skutom, rižot  s teletinom i agrumima…glavna jela: punjena patka, mesna rolada Emiliana, pečena svinjetina alla porchetta Trevigiana, brudet od bakalara, sipe na crno s palentom, pašticada od tune…slatko: semifreddo od kestena i ruma, mousse od čokolade i maslinovog ulja s mandarinom, krostata od bundeve i naranče…

Bistro Pjat u ponudi ima tri menija:
Menu od 75 kuna meni sadrži juhu, glavno jelo, salatu i desert. U kombinaciji su ova jela:  krem juha od kaula, domaće krvavice s kiselim kupusom, desert savijača s kiselim vrhnjem i svježim kravljim sirom; tu je i gulaš, tripice, venecijana jetrica, sarma ili lički ručak; riblji meni: riblja juha, brudet od manula, pohani morski pas, trlje na žaru, lešo srdele… U meniju od 100 kuna nudi se juha, crni rižoto, rižot od gljiva lisičarki i pašticada s domaćim njokima
Menu od 120 kuna sadrži juhu, domaće lignje, domaće torteline punjene s blitvom i svježim sirom s umakom od kozica te janjeće kotletiće s prilogom pečenim ili restanim krumpirom. Bakalari su u ponudi uvijek srijedom i petkom, a od 10. prosinca svaki dan su u ponudi: brudet od bakalara, bakalar bianco, domaći ravioli u umaku od bakalara, pašteta od bakalara, domaća tjestenina s bakalarom i čičvarda s bakalarom.

Konoba Skoblar ima u ponudi bogat izbor sezonskih jela pripremljenih  s isključivo svježim namirnicama: bakalar bianco, bakalar ispod peke, brudet od bakalara, sipa s čičvardom, pečenice i kobasice s dinstanim kupusom, maneštrun od sipe, trlje i girice s blitvom, tripice, purica s mlincima…

Restoran Pašta&Svašta ima  specijalnu ponudu pod imenom “složi sam svoj slijed”. Gostima je na izbor cijeli novi zimski menu po atraktivnoj cijeni od 100 kn i tri slijeda po izboru.

Restoran Dva ribara nudi riblje i mesne menije po cijeni od 75 kuna s tri slijeda jela.U posebnoj blagdanskoj ponudi nudi i bakalar pripremljen na razne načine: bakalar bianco, brudet od bakalara, pašteta od bakalara, krem juha od bakalara. Od sredine ove godine pristigao je i novi chef Vedran Novaković koji je osmislio nova jela i uveo novine u ponudi restorana.

Restoran Zadar Jadera svaki dan u ponudi ima dnevno jelo po cijeni od 50 kuna: teleće pečenje uz krumpir, sarme s pireom, pohani oslić s blitvom, crni rižot…
Maguro restoran & sushi bar nudi svaki dan tri menija do 16 sati:120 kuna -Edamame, Miso juha, Sushi, losos+nigiri tuna+california+hosomaki krastavac, panko rola i mochi; 110 kuna – Edamame, Miso juha, beef teriyaki, Spring rola, Kimichi, Mochi; 100 kuna – Edammame, Miso Juha, Zeleni curry s tofuom i patlidžanima, stirfry povrće, riža sa sezamom, Mochi

Restoran Foša sudjeluje u manifestaciji Đir po gradu sa svojom bogatom ponudom menija uz organizaciju posebnih događanja. Zadovoljstvo je najaviti izuzetnu večer pod paskom dvojice izvrsnih kuhara, našeg Saše Begana te kuhara talijanskih korijena, nositelja Michelin zvjezdice, Francesca Gasbarra iz ženevskog restorana “La Bottega”. Ovaj dvojac spojit će talijansku kuhinju regije Toscana s vinima podruma Felsina. U njihovih šest sljedova uz šest vina podruma Felsina možete uživati 13. prosinca s početkom u 19 sati.

Konoba Dalmacija nudi prilagođene adventske riblje i mesne menije.  Riblji menu: riba na saur, file brancina / panceta / pomidori/ pesto od bosiljka / cvjetača,  mus od crne čokolade i maslinovog ulja / mus od naranče i bijele čokolade. Mesni menu: šureni kozji sir / suho voće / orašasti plodovi / med, rižoto od bundeve i pršuta / čips od paškog sira,  mus od crne čokolade i maslinovog ulja / mus od naranče i bijele čokolade

Restoran City Laguna od ponedjeljka do petka nudi domaćih jela: sarma, razna pečenja, fažol, tripice, Venezianu, lešo meso s juhom, divljač, gulaš te šnicli u šugu. Petkom su bazirani na ribljim jelima: brudet od bakalara, bakalar biancho, bakalar ispod peke, punjene lignje, razni brodeti od ribe,sipe i liganja, frigane trlje, gregada od mola te lešo mol.

Restoran Hedonist složio je prigodnu ponudu menija u sklopu Đira po gradu: janjeća jetrica na venecijanski s domaćim njokima; sporo pečena Porchetta s rustikalnim krumpirom; domaća divenica sa zapečenim grahom i rustikalnim krumpirom; teleće obrazine u vinskom umaku s domaćim njokima; janjeća kobasica sa zapečenim grahom i rustikalnim krumpirom te brudet od sipe s bižima i domaćim njokima. Uz ručak za 70 kuna gosti mogu pojesti i dnevnu juhu + kavu.

Proto Food & More ima u ponudi  domaće njoke i pljukance, dalmatinsku pašticadu, razne riblje i mesne specijalitete te posebna jela po pristupačnim cijenama…

Restoran Gourmet Kalelarga & Art Hotel  nudi prigodne blagdanske menije do 16 sati.U ponudi slastičarnice nudi se: kava uz kolač po izboru po cijeni od 25 kuna. Restoran će biti otvoren za doček Nove godine 31. prosinca s prigodnim menijem.

Hotel Almayer povodom blagdana svetog Nikole organizira gala večera s pet degustacijskih sljedova u izvedbi chefa Josipa Vrsaljka. Cijena večere je 419 kuna po osobi. Ovako će izgledati Vrsaljkov gala menu: Terrin Foie Gras (terina od guščje jetre, patke i kompot od ljubičastog luka i porta), Cappuccino Cream juha od gljiva, (krem juha od sezonskih gljiva, tulile od vrganja), Ballotine : losos – bakalar – kozice, (odrezak od lososa, svježeg bakalara i kozica, rolada od špinata s kremom od mrkve), Noisette d’agneau – janjetina – dunje, (janjeći medaljon, pire od tikve, kompot od dunje), Mont Blanc, (Dacquoise biskvit od lješnjaka, Mousse od kestena, krema od vanilije i maraschina, Semifreddo od šipka).

Art kavana u ponudi ima bogat izbor kolača, prigodnih blagdanskih slastica te suhih božićnih keksića uz posebnu ponudu za Đir po gradu: kolač od limuna s ružmarinom uz domaći rum-punch topli napitak po cijeni od 28 kuna.

Coffee&Cake – Kavana Centar nudi odlične kolače pripremljene od biranih sastojaka. Također nudi i doručke u svojoj ponudi. U ponudi Đir po gradu nude nekoliko varijanti: kava uz kolač po cijeni od 24 kune; Slatka nedjelja – 19 kuna za kolač i kavu; Studentski četvrtak – sve kave i kolači po cijeni od 20 kuna za sve studente te Dječja matineja subotom: kolač i topla čokolada (kakao) za djecu kuna po cijeni od 19 kuna.

Eva Gelateria je osmislili i primamljivu zimsku ponudu. U ponudi su prigodne slastice: torrone, panettone, mandulat, čokolade s dodatcima i tople čokolade uz standardnu ponudu vrhunske kave.

Eva Cioccolateria u ponudi ima prigodne slastice: torrone, panettone, mandulat, čokolade s dodatcima i tople čokolade.

Kavana Danica  tradicionalno nudi dobre kolače i slastice te je omiljeno mjesto mnogih Zadrana. Specijalna ponuda u sklopu Đira po gradu: kava po izboru uz kolač 17 kuna coffe+cake (Torta delicija, Ferrero rocher ili 7 grijeha) i kava po izboru uz kolač 19 kuna coffe+cake (Chessecake, Čokoladna torta ili Čokoladni tris)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...