GALERIJA Novi Jadrolinijin “Grk” stiže na liniju Zadar – Preko? Flota obnovljena s 5,1 milijun eura

Flotu Jadrolinije koja danas broji 51 brod prosječne starosti 28 godina “podebljala” su dva novokupljena vrijedna čak 5,1 milijun eura.

Prvi je dug 102,2 metra, a širok 18 metara. Prima čak 500 putnika i 107 automobila.

Drugi je dugačak 97,8 metara, širok 16 metara i također može prevoziti 500 putnika te nešto više automobila od prvospomenutog, njih 140.

Oba broda su sagrađena u Grčkoj, stari su 10, odnosno 9 godina.

Ro-ro putnički brodi namijenjeni su za lokalne linije, iako iz Jadrolinije još uvijek ne otkrivaju koje će destinacije povezivati.

U krugovima zaposlenika zadarske Jadrolinije još od listopada se govori kako jedan “Grk” stiže na relaciju Zadar – Preko. Iako nema službene potvrde ove informacije, obzirom na kulminirano nezadovoljstvo Prečana, koji su ovoga ljeta bili spremni blokirati Gaženicu zbog činjenice da na jednoj od najfrekventnijih linija u sezoni vozi prastari, neugledan i neadekvatan trajekt, vrlo je izvjesno kako će do ljeta jedan od njih zaploviti zadarskim akvatorijem.

S druge strane, iz krugova bliskih upravi ove hrvatske kompanije za prijevoz putnika doznajemo kako je brod preuzet od Grka raspodijeljen na liniju Stari Grad – Split, dok drugi još uvijek nije stigao u Hrvatsku. Čudna je to situacija, jer nameće logičko pitanje ako je Jadrolinija u isto vrijeme nabavila dva broda i o tome izvijestila javnost, zašto se ekipa koja je bila angažirana za njihovo preuzimanje vratila tek s jednim?

No, svi su složni u zaključku da se nezadovoljstvo Prečana i blokada prometa u srcu sezone, na liniji koja godišnje preveze 1,097.792 putnika, više neće riskirati te da do toplih mjeseci možemo očekivati modernizaciju flote.

Došli smo do fotografija putničkog broda iz Grčke koje možete pogledati u galeriji:

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...