GALERIJA U Privlaci otvoren 6. Božićni sajam na Popovoj vlaki

Tradicionalni 6. božićni sajam kojeg organizira Turistička zajednica općine Privlaka i Općina Privlaka otvoren je u subotu 14.12. na Popovoj vlaki. Božićnom sajmu prethodio je dolazak Sv. Lucije za koju je darove osigurala Župa Blažene Djevice Marije Privlaka.

Kao i posljednjih nekoliko godina organizaciju obilježavanja dana svete Lucije preuzeo je Dječji vrtić Sabunić Privlaka. Župna dvorana u Privlaci i ove je godine bila prepuna djece predškolske i niže školske dobi koja su s nestrpljenjem iščekivala svetu Lucu. Odgojiteljice Udruge Maraške Zadar izvele su predstavu Priča o tužnom boru kojom su uveselile svu prisutnu djecu. Članica Udruge Ivana Burić u ulozi Svete Luce stigla je u pratnji anđelića koji su je brižno pratili kako bi  sigurno stigla do bine. Sveta Luca je uz darivanje djece slatkim paketima zaželila pregršt dobrih želja te veseo i radostan Božić sa svojim obiteljima.

Božićni sajam započeo je s  nastupom prvašića koju su izveli božićne pjesme pod vodstvom učiteljice Zorenije. U nastavku programa organizatori su za najmlađe pripremili kreativne radionice za izradu ukrasa za bor, slušanje božićnih priča u izvedbi Edite Tošić članice Udruge Maraške. Svoje izrađene ukrase pridodali su postojećim ukrasima na boru.

Svi koji su došli usprkos prohladnoj večeri mogli su uživati u kreativnim rukotvorinama, božićnim ukrasima, medu, tradicionalnim slatkišima. Voditeljica Kristijana Požarina Rakić je obilazila štandove te su svi izlagači imali priliku reći nešto o svojim proizvodima.

Bilo je tu i domaćih fritula, kroštula, tople čokolade, raznih kolača, domaćeg meda za koje su se pobrinuli Dječji vrtić Sabunić, Osnovna škola Privlaka, OPG Ive Surić, Josipa Skoblar.

Ljubitelji dobre spize mogli su uživati u bakalaru, brudetu, prženim domaćim lignjama, giricama, kuhano vino koju već tradicionalno priprema Udruga Šijavoga iz Privlake.

Svečanost otvaranja šestog božićnog sajma uveličali su glazbenici iz Zagreba  Christmas Trio koji su  svojom vrhunskom izvedbom tradicionalnih božićnih pjesama približili božićni duh  prisutnim Privlačanima.

Svi koji nisu imali priliku doći na sajam to mogu učiniti u iduću nedjelju 22.12.2019.  kada će Djed Mraz praćen snijegom darivati svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

Svi koji dođu očekuje živa glazba, bogata gastro ponuda, baloni iznenađenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...