Gledatelji popljuvali seriju General; “Suhoparno pričaju…”

Sinoć je HRT pustio prvu od osam epizoda serije General, redatelja Antuna Vrdoljaka.

Serija se, poput istoimenog filma bavi životnim i ratnim putem generala Ante Gotovine, počevši od njegovih prvih koraka kada zbog dječačke radoznalosti gubi majku koja žrtvuje život za njega pa sve do oslobađajuće presude u Haagu 2012. godine.

General se snimao na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma, pišu 24sata.

Prva epizoda bavi se pogibijom njegove majke i njegovim odrastanjem koje ga vodi u francusku Legiju stranaca. U jednoj je akciji teško ranjen te je nakon toga kao vojni instruktor otputovao u Južnu Ameriku. Oženio se Ximenom u Kolumbiji. Za rat u Hrvatskoj 1991. slučajno je saznao, vratio se u domovinu i priključio vojsci.

Film su premijerno prikazali ljetos na Filmskom festivalu u Puli gdje je pokupio negativne kritike, a ni serija nije ništa bolje prošla kod gledatelja. Nanizalo se loših komentara na društvenim mrežama…

Glavne kritike filma su spori i suhoparni razgovori, kao i same ‘rupe’ unutar priče.

U naslovnoj ulozi je Goran Višnjić, a uz njega igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...