HAK upozorava; Zbog jakih pljuskova veće količine vode na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku te su mogući su odroni, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

U unutrašnjosti će uz pad temperature kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, pa vozačima iz HAK-a savjetuju da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. U zonama radova mogući su zastoji, korisnike iz HAK-a mole za strpljenje i vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnom prijelazu Maljevac/Velika Kladuša na ulaz osobna vozila čekaju pola sata, a na Bregani/Obrežju teretna vozila na izlaz čekaju do dva sata.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split i trajektna linija Lopar-Valbiska te brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak.

Trajekt na liniji Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3 tone nosivosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...