sudbina javnog igrališta

Hotel na Mornarici? Dukić “hladno” odgovorio kako je igralište privatno vlasništvo

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Već dulje vremena gradom kruže informacije kako tvrtka Tankerska Plovidba d.d. planira prodati zgradu zajedno sa zemljištem na kojem se nalazi igralište Mornarica. Ta informacija, kako je početkom prosinca javnost obavijestio gradski vijećnik Daniel Radeta, pokazala se netočnom. Prava istina je da Tankerska na istom mjestu uskoro planira napraviti novu zgradu.

– Svjedoci smo vremena u kojem lagano, ali sigurno izumire onaj život kakvog smo nekad živili, a Mornarica na neki način i danas predstavlja svjetlo u mraku beskompromisnog uzurpiranja života stanovnika Poluotoka kojima su ukradeni svi aspekti normalnog života. Odluka uprave Tankerske Plovidbe da prostor bude igralište, bila je i ostala samo dobra volja ljudi koji su znali što je to društvena odgovornost, za razliku od vlasti koja je komercijalizirala svaki kvadratni centimetar Poluotoka. Svi mi koji još uvijek živimo i želimo živjeti na Poluotoku svjesni smo urbanizacije i vrijednosti jednog takvog terena u samom centru Zadra, ali isto tako i dalje smatramo kako je društvena vrijednost samog igrališta puno veća od bilo kakvog projekta, kazao je tom prigodom Radeta koji je pozvao Gradsku upravu i gradonačelnika Branka Dukića da uputi pismo namjere Tankerskoj Plovidbi d.d. kako bi se pronašlo kompromisno rješenje, a s ciljem da navedeno zemljište zauvijek ostane javno igralište za sve generacije koje dolaze.

Na jučerašnjoj maratonskom sjednici Gradskog vijeća, Radeta je upitao Dukića kakva je sudbina Mornarice i jesu li se poduzeti kakvi koraci?

Gradonačelnik je “hladno” odgovorio kako je igralište u privatnom vlasništvu tvrtke i kako su mu njihovi planovi nepoznati.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati