HRT: “Ako zovete policiju zbog kontrolora, ona neće reagirati”, policija kaže da “nije baš tako”

Nedavno je Mreža potrošača Hrvatske pozvala građane da zovu policiju ako ih uznemiravaju kontrolori HRT-a. Postavlja se pitanje hoće li policija zaista reagirati ili je poziv Mreže potrošača neutemeljen.

Na upit tportala iz HRT-a su odgovorili kako kontrolu plaćanja mjesečne pretplate rade osobe koje imaju njihovo ovlaštenje.

Kad vam kontrolor pokuca na vrata, on nema ovlaštenje za ulazak u stan, sve dok vi ne pristanete na to.

‘Ovlaštene osobe HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan. Prilikom obavljanja kontrole na terenu dužne su obvezniku predočiti službenu iskaznicu HRT-a i u slučaju pristanka stanara vrše provjeru u stanu. U slučaju izostanka, odnosno odbijanja suradnje ovlaštena osoba HRT-a ne ulazi u stan i sačinjava zapisnik o utvrđenim činjenicama’, pojasnili su iz HRT-a.

Provođenje kontrole plaćanja na određenom području HRT prijavljuje mjesnim policijskim postajama i obavještava ih o identitetu ovlaštenih osoba HRT-a koje kontroliraju na pojedinom području.

‘Ukoliko građani zovu policiju za vrijeme nadzora, policija ne reagira, jer je aktivnost kontrolora prijavljena mjesnim policijskim postajama’, naglasili su iz HRT-a.

Na naš upit iz policije su pak poručili da građani u svakom trenutku mogu zatražiti intervenciju policije na broj 192 ukoliko smatraju da im je povrijeđeno neko od prava ili smatraju da su oštećeni nekim protupravnim ponašanjem.

‘Odmah nakon zaprimljenog poziva/prijave policijski službenici izaći će na mjesto događaja te će prikupiti informacije relevantne za razjašnjavanje događaja’, odgovorili su iz MUP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...