PLAĆANJE TV PRETPLATE

HRT: “Ako zovete policiju zbog kontrolora, ona neće reagirati”, policija kaže da “nije baš tako”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nedavno je Mreža potrošača Hrvatske pozvala građane da zovu policiju ako ih uznemiravaju kontrolori HRT-a. Postavlja se pitanje hoće li policija zaista reagirati ili je poziv Mreže potrošača neutemeljen.

Na upit tportala iz HRT-a su odgovorili kako kontrolu plaćanja mjesečne pretplate rade osobe koje imaju njihovo ovlaštenje.

Kad vam kontrolor pokuca na vrata, on nema ovlaštenje za ulazak u stan, sve dok vi ne pristanete na to.

‘Ovlaštene osobe HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan. Prilikom obavljanja kontrole na terenu dužne su obvezniku predočiti službenu iskaznicu HRT-a i u slučaju pristanka stanara vrše provjeru u stanu. U slučaju izostanka, odnosno odbijanja suradnje ovlaštena osoba HRT-a ne ulazi u stan i sačinjava zapisnik o utvrđenim činjenicama’, pojasnili su iz HRT-a.

Provođenje kontrole plaćanja na određenom području HRT prijavljuje mjesnim policijskim postajama i obavještava ih o identitetu ovlaštenih osoba HRT-a koje kontroliraju na pojedinom području.

‘Ukoliko građani zovu policiju za vrijeme nadzora, policija ne reagira, jer je aktivnost kontrolora prijavljena mjesnim policijskim postajama’, naglasili su iz HRT-a.

Na naš upit iz policije su pak poručili da građani u svakom trenutku mogu zatražiti intervenciju policije na broj 192 ukoliko smatraju da im je povrijeđeno neko od prava ili smatraju da su oštećeni nekim protupravnim ponašanjem.

‘Odmah nakon zaprimljenog poziva/prijave policijski službenici izaći će na mjesto događaja te će prikupiti informacije relevantne za razjašnjavanje događaja’, odgovorili su iz MUP-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar