Iz TZ-a objavili: “Advent traje do 4 siječnja!”; “Treća sreća” za Marka Škugora, zadnji dan nastupa Vanna

Već po dugogodišnjoj tradiciji Zadrani, ali njihovi gosti koji su u grupama obilazili grad, badnjačko su jutro i rano poslijepodne proveli na Poluotoku, najpopularniji kafići radili su punom parom do te mjere da su neke od uskih varoških kaleta bile vrlo često neprohodne, ali su najveća gužva i šušur, te definitivno najbolja zabava bili na adventskim trgovima.

Tamo su već od 11 sati, pa u iduća tri, nekoliko tisuća posjetitelja zabavljao zabavljali Matija Cvek sa svojim bendom The Funkensteins te gostima  Eni Jurišić, Vjekoslavom Ključarićem, Nikom Turkovićem i Dinom Petrićem, sve sudionicima HTV-ove izuzetno popularne emisije „A strana“. Cvek i društvo priredili šarolik odličan program  najvećim hitovima i evergreenima domaćeg i stranog pop i rocka, r’n’b izbor ali i prigodne božićne i svima znane pjesme.

Za konačno lijep zimski dan, koji je više sličio proljeću nego prosincu, Zadrani, a pogotovo Zadranke, su se posebno priredili i uredili – badnjački stajling za jednog najvažnijih dana “Adventa u Zadru” bio je bliži nekom večernjem eventu nego jutarnjoj gradskoj fešti u kojoj na otvorenom sudjeluje nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Adventski trgovi su povukli velik Zadrana pa je pritisak na okolne ulice i Varoš bio nešto manji nego prijašnjih godina. Grad je mirisao na bakalar, a najživlje je, kad je ta tradicionalna badnjačka delicija u pitanju, i ovaj put bilo ispred kultnog kafića “Abe”: i ove je godine vlasnik “Abe” Tomislav Dražović pripremio rekordan broj porcija besplatnog bianco bakalara – čak 550! Uobičajena badnjačka gužva vladala je i pred jednim od najpopularnijih zadarskih kafića”Toni” u kojem je badnjačko jutro, uz ostale, s društvom proveo i bivši zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, a slično je bio i u varoškim kafićima “Đina”, “Borgo” i “Doma”. Ipak, varoški je šušur bio najizraženiji ispred klubova “Kult” i “Dišpet” – u njima je DJ priredio vrhunski show. Stol u tim klubovima trebalo je odavno rezervirati za Badnjak.

Zadarska badnjačka zabava trajala je dugo, a na Božić će svi ostati kod kuće u obiteljskom krugu i uz drage ljude, kako i priliči tom najvećem kršćanskom blagdanu. Međutim, već će navečer adventski trgovi živnuti – na adventskoj pozornici će svirati jedna od najdugovječnijih zadarskih grupa “Forum”.

“Advent u Zadru 2019.” dobit će i produžetak, i to je svakako najvažnija novost na koju su se organizatori u Turističkoj zajednici grada odlučili nakon što je zbog kiše nekoliko programa morali biti odgođeno.

U ponedjeljak, 30.prosinca od 20,30 na pozornici će pjevati zadarska klapa “Niko” koju je kiša za prvog pokušaja potjerala s bine nakon četvrte pjesme. Nakon dočeka Nove godine na otvorenom, Zoran Jelenković i grupa “Vista” nastupit će 1.siječnja, a adventske kućice nastavljaju raditi do 4. siječnja.

I ono što je najvažnije: u petak, 3. siječnja, nakon dva odgođena koncerta zbog kiše, na pozornicu “Adventa u Zadru” izlazi Marko Škugor, dok u subotu, 4. siječnja, zadnjeg dana Adventa nastupa Vanna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...