Izabrani najljepši zadarski izlozi, pobjedu odnijela Cioccolateria Eva!

Dodjela priznanja i simboličnih nagrada za najljepše uređene zadarske izloge  te koncert klape Niko na adventskoj pozornici obilježili su pretposljednju ovogodišnju večer “Adventa u Zadru”.
Večer je bila prohladna, ali mirna, pa su adventski trgovi opet bili dobro posjećeni – zbog obilja programa i različitih zbivanja svakog dana od ujutro do kasnije navečer, ali i zbog odlične gastro ponude ti su trgovi postali omiljeno mjesto izlaska Zadrana i njihovih gostiju u proteklih 40-ak dana. Učestaloj kiši usprkos.

Jedan od brojnih adventskih sadržaja bio je i izbor najljepših izloga koji je finale imao baš u ponedjeljak navečer. Izloge je ocjenjivao dvočlani žiri:  Ada Duka, umirovljena dizajnerica, vlasnica salona za vjenčanice Ada, jedna od inicijatorica Festivala vjenčanja i Mirela Pifat, vlasnica darovne trgovine Antea.

Po njihovom sudu najljepši izlog u Zadru ove godine je onaj Cioccolateria Eva Valentine Jačan (nagradu je primila Sara Rubčić), na drugom je mjestu izlog Cvjećarnice Fiorentino, Ane Mišlov Marnika, a na trećem onaj Restoran Pet bunara Vladimira Babca.
Posebno priznanje za sveukupan dojam i dizajn pripalo je Almayer Art & Heritage Hotelu Vjekoslava Bobića.

Priznanja nagrađenima uručili su Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, Ivica Katić pročelnik za gospodarstvo Grada Zadra, Stipe Knežević, predsjenik Obrtničke komore Zadarske županije te Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra. Navedene institucije uz Hrvatsku gospodarsku komoru-Županijsku komoru Zadar su i provele ocjenjivane izloga i nagrađivanje, a nagrade nagrađenima je osigurala Darovna trgovina Malta.

Ovakvo proglašenje održalo se već u sklopu manifestacije Đir po gradu prije nekoliko godina a nadamo se da će postati i tradicionalno kako bi se potaknuli svi subjekti na Poluotoku tijekom blagdanskom razdoblja. Izbor najbolje uređenog izloga provodi se s ciljem dodatnog stimuliranja svih korisnika poslovnih prostora u centru grada da uređenjem i dekoracijom izloga pridonesu blagdanskoj atmosferi u gradu.

Nakon proglašenja najljepših zadarskih izloga publiku na adventskim trgovima zabavljala je zadarska klapa Niko i to više od sat i pol vremena. Bio je to, zapravo, nastavak koncerta koji je zbog pljuska prekinut prije desetak dana, a samo članovi klape su ponudili organizatorima, iako na to nisu bili obavezni, da dovrše koncert, zapravo održe cijeli jedan novi.

Ovaj put nije bilo ni kiše ni vjetra osim u hitu zadarske klape “Nosi me vitre.

I kao što je već poznato sutra, na Silvestrovo, na adventsku će pozornicu izići zadarski bend Zaratino, te super popularni Splićani TBF, na Narodnom će trgu svirati Dalmatino i Jungle Boobie, a oba će programa sinkrono voditi Mario Peterković.

Manifestaciju Advent u Zadru i doček Nove godine u Zadru organiziraju Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Zadar, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...