Jusup nakon novog poraza: “Imamo problem, jer su nam dva vanjska igrača izvan stroja”

Zadar je nakon 10. kola ABA lige sinoć u Kopru upisao deveti poraz i uz tek jednu pobjedu nalazi se na posljednjem mjestu tablice natjecanja.

Košarkaši Zadra bili su čak najbliži prvoj gostujućoj pobjedi ove sezone, ali dva šuta za izjednačenje i produžetke najraspoloženijih pojedinaca u sinoćnjem dvoboju, najprije Allena pa Mavre, nažalost nisu ušla te je utakmica, nakon dodatnih slobodnih bacanja domaćina, završila 83 – 78.

Izuzetnu utakmicu za Primorsku odigrali su Žan Mark Šiško i Ivan Marinković.

Marinković je predvodio momčad i ubilježio 20 poena, ali dovoljno govori kako je razigravač Šiško postavio pojedinačni rekord ABA lige podjelivši 19 asistencija u jednoj utakmici.

Dobru utakmicu na strani Zadra odigrali su Mavra s 26 poena te Bryon Allen s 23 ubačaja, 3 ukradene lopte i 4 asistencije.

Danijel Jusup nakon utakmice komentirao je kako je buđenje njegove momčadi došlo ipak malo prekasno.

“Primorska je uglavnom kontrolirala rezultat tokom čitave utakmice. Mi smo se u pravo vrijeme, možda za nijansu kasno uključili. Došli smo u šansu čak i za produžetke, a možda i više od toga. Svaku utakmicu mi moramo dati svoj maksimum, biti maksimalno angažirani, koncentrirani i ako se ukaže prilika da pobjedimo. S obzirom da ove sezone imamo jednu pobjedu možda smo u ovoj utakmici u gostima bili najbliže da na određeni način iznenadimo. Imamo problem, jer su nam dva vanjska igrača izvan stroja, Siriščević i Junaković, a to nam malo otežava intenzitet igre, što je po meni izuzetno važno i vjerujem da će se oni uskoro oporaviti i da ćemo napokon biti kompletni.”

Na novinarski upit je li se prije mogla spustiti petorka i odigrati s nižim igračima obzirom kako centri nisu bili na potrebnoj razini, Jusup je otkrio u čemu je on zapravo vidio problem.

“Jedno vrijeme igrali smo s dvije četvorke, da poboljšamo pass igru i da raširimo reket… Međutim, znali smo protiv Primorske da su oni izuzetno utrenirana ekipa i da u obrani fantastično preuzimaju dva igrača. Tu ih je bilo jako teško kazniti i znalo smo da igru moramo bazirat na pick n’ popu, dakle na visokim igračima koji mogu pogodit. Tu smo dolazili do izglednih situacija, zato smo se i pripremili, ali da, nemamo baš igrača koji mogu leđima odigrati, međutim nije ni Primorska loptu dole spuštala pa da je netko odigrao nama leđima toliko. Zapravo smo imali problem u prvo poluvremenu i kod obrane pick n’ rolla i tu nam je Šiško ulazio preduboko i razigravao, primali smo zicere. Tu je zapravo bio kiks po meni.”

Zadarski košarkaši u sljedećem kolu ABA lige ugostiti će momčad Crvene Zvezde u nedjelju, 15. prosinca u dvorani ‘Krešimir Ćosić’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...