Jusup nakon pobjede Zadra nad Goricom: “Najvažnije da smo dobili, imamo dva povrijeđena igrača i to nije bilo lako”

Košarkaši Zadra u 10. kolu HT Premijer lige pobijedili su momčad Gorice 67 – 61. Domaća momčad bolje je otvorila susret i u 13. minuti stvorila prednost 29:16. Sesarovi igrači ipak nisu ostali dužni i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35 – 35.

Pet minuta u trećoj dionici gosti iz Velike Gorice uspjeli su i povesti 39:45, nakon čega su ‘Plavo-bijeli’ izjednačili i pred posljednju četvrtinu ušli s izjednačenih 51 – 51.

Četvrta četvrtina bila je neizvjesna do posljednjih nekoliko minuta kada su Zadrani pogodili nekoliko vezanih trica, uključujući i onu Dominica Gilberta tri minute do isteka regularnog vremena za 61:57.

Do kraja susreta naša momčad privela je mirno susret kraju i koševima Stefana Fundića postavila konačnih 67 – 61.

Kapetan Zadra Ive Ivanov potvrdio je kako utakmica protiv Gorice nije bila nimalo lagana.

“Na kraju smo uspjeli iščupati ovu utakmicu. Dosta dobro smo otvorili susret i u 13. minuti smo bili 13 poena u vodstvu, međutim s našim nesmotrenim greškama u napadu, izgubljenim loptama i laganim poentiranjem iz njihovih kontri dopustili smo da dođu u egal. Jako teška utakmica. Gorica je svaki pick n roll ‘switchala’, puno nam stvarala problema međutim uspjeli smo izvući važnu pobjedu.”

Nekadašnji igrač Zadra Josip Sesar, sada trener KK Gorice otvoreno je komentirao u kojem segmentu je njegova momčad izgubila utakmicu.

“Teška utakmica, dosta promašenih šuteva s malo nervoze, prava fizička utakmica. Mislim da smo izgubili utakmicu u tzv radnom dijelu, gdje je Zadar zabio 20 poena iz druge šanse. Inače, mislim da smo sve dobro napravili, branili smo u igri pet na pet, nisu nam radili velike probleme osim toga. Međutim, kako god moraš braniti u obrani i raditi dosta težak fizički posao onda u napadu ne ide sve kako si zamisliš i ti poeni su bili zaista teški. Više bi volio da je završilo 110 – 100 za Zadar, nego 67 – 61.”– istaknuo je Sesar.

Danijel Jusup na konferenciji je komentirao kako je najvažnije da je Zadar pobijedio.

“Znali smo da će biti ovako teška utakmica. Prije dva dana igrali smo u Beogradu i to se večeras osjetilo, kao što smo i znali. Mislim da nismo loše ušli u utakmicu i u prvom dijelu smo napravili razliku od 13 poena. Međutim, s našim neprisiljenim greškama smo ih vratili prelagano u utakmicu i prosuli našu prednost. To je obično tako, teško stekneš prednost, a prelako prospeš’, kasnije nastane jedan grč i teško je igrati. Oni su nas preuzimali i tu su nam stvarali probleme. Nismo mogli razvit igru, jer tako su koncipirani i imaju pet dvometraša. Pogotovo, ako nemaš igrača koji leđima to može kažnjavat. Na kraju smo probali s Vukovićem na trojci, da dobijemo malo u skoku, da zatvorimo malo reket i mislim da se to pokazalo kao neloša varijanta u završnici utakmice. Najvažnije da smo dobili, a u ovakvim utakmicama se to i očekuje, pogotovo kad smo u takvom ritmu, dvije utakmice, putovanja, imamo dva povrijeđena igrača iz petorke i to stvarno nije lako, no treba vidjeti što smo radili dobro i što nismo i okrenuti se dalje.”

Po prvi put za Zadrane sinoć u HT Premijer ligi nastupio je Dominik Mavra, obzirom kako su Bryon Allen i Martin Junaković ozljeđeni.

Sljedeća utakmica igrat će se u Zaboku 6. prosinca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...