JZL design će za vas izraditi unikatne privjeske, suvenire, revere, božićne ukrase; Evo kako su trojica mladih Zadrana na tržište uveli inovativnost i zaigranost

Ukoliko ste u potrazi za unikatnim uspomenama na vjenčanja, muralima, suvenirima, božićnim ukrasima itd., JZL design pravo je mjesto za vas. Naime, ideja trojice prijatelja o tome da u tržište uvedu inovativnost i razigranost, postala je stvarnost početkom prošle godine kada su pokrenuli obrt.

Radi se o Juri i Ivanu, dvojici inženjera (građevina i elektrotehnika) i još jednom Juri  koji je ne-inženjer (diplomirani ekonomist) kako se međusobno vole našaliti.

Jure Lisak koji je nositelj obrta, veliki dio svog života, od svoje 15. godine, posvetio je oblikovanju slova. U počecima to su bili grafiti, a nešto kasnije upoznaje vještinu ispisivanja ukrasnih slova – kaligrafija. Prve korake u kaligrafskom ispisivanju slova naučio je od sada pokojne časne sestre Benedite Perinčić  iz reda Benediktinki zadarskog samostana Sv. Marije. Za vrijeme studentskih dana sudjelovao je na riječkoj i zadarskoj grafiti sceni, a kroz ugostiteljstvo u kojem je radio za vrijeme studiranja čini prve korake u ispisivanju ugostiteljskih ploča. Ugostiteljske ploče (chalkboard art) su posebna kategorija u svijetu ispisivanja lijepih slova i ilustracije. Pri završetku fakultetskog obrazovanja u Rijeci, Jure je upisao radionicu pismoslikarstva pri slovenskoj tipografskoj udruzi Tipo Brda koju je održavao danski pismoslikar svjetskog glasa Jakob Engberg (Copenhagen Signs).

Tradicionalno pismoslikarstvo je gotovo izumrli zanat kojem je na našim prostorima posvećeno premalo pažnje, a predstavlja najbolji način da se napravi reklama. Zanesen naučenim na edukaciji, Jure je po završetku građevinskog fakulteta upisao obrazovanje za odrasle, smjer – pismoslikar u obrtničkoj školi u Zagrebu. Na žalost, obrazovanje je prekinuo zbog novonastalih obaveza prema obrtu.

Ivan i Jure, upoznati sa Jurinim ambicijama predložili su otvaranje obrta pri kojem će se izvoditi natpisi ali i brojni drugi proizvodi koje uključuju CNC lasersko rezanje/graviranje i CNC glodalicu za istu namjenu.  To je značilo mogućnost izvedbe prestižnog znakovlja od prirodnih i umjetnih materijala. Ideja je umrežiti moderne ideje i tehnologije uz kulturno nasljeđe u vidu tehnika (pismoslikarstvo) i uzora pri oblikovanju. Sinergiranje navedenih utjecaja, kažu, zasjalo je kao potentna i kvalitetna podloga za uslugu koju žele pružiti.

Ideja je postala obrt u srpnju 2018. godine! Potreban vjetar u leđa su im pružila sredstva za poticaj pri samozapošljavanju HZZ-a. Upoznavanje tržišta pa i prekvalifikacija njihovih sposobnosti tekli su kroz uporan rad i ulaganja. Kad je posao mlad, a usluga nesvakidašnja, potrebni su i hrabri klijenti koji su im dali svoje povjerenje koje su, nadaju se, i ispunili.

Takvi iznimni ljudi, sa zadarskog područja, kaže ovaj trojac, su voditelji sljedećih objekata: Caffe Bar Tranquillo, Villa Orijana, Villa Pequena Perla, Konoba Kamen, Coffee and Cake, Red Point, Mesnice Gobin, Hablando Beach & Grill, Gostionica Veli Kamik, Falkensteiner, Restoran Boxavia, Restoran Guc, Pizzeria Maslina, TZ Božava, Restoran Ox, Restoran Stil, Villa Franica, Little Big Bar, Villa Bandela  i brojni drugi privatni naručitelji i klijenti iz drugih dijelova Hrvatske.

Ono što danas nude su sljedeće usluge i proizvodi: Vrhunski reljefni natpisi, ručno pisani natpisi i murali, ispisivanje ugostiteljskih ploča, cjenici za restorane i kafiće, privjesci, suveniri, reveri i uspomene za vjenčanja, nagrade i odličja, suveniri, božićni ukrasi i brojna druga dekorativna rješenja prilagođena klijentima.

“To nas je naposljetku dovelo do radio Antene! Božićni ukrasi sa gravurom po želji naručitelja koje ste naručili i vi na Radio Anteni. Veliko hvala i Gradelada – restorani Zadar s kojima smo nedavno održali nagradnu igru u kojoj smo poklanjali naše ukrase. Gradelada je uvijek imala oko za naše proizvode jer nudimo ugostiteljima razna rješenja, a oni su ipak riznica zadarske gastro ponude. Glede ukrasa za bor sa gravurom imena vaših bližnjih možete nam se obratiti sve do Badnjaka za narudžbe s područja Zadra”, kažu nam Jure, Ivan i Jure.

Obratiti im se možete putem instagrama @designjzl

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...