Kreće izgradnja na Mocirama, za 14 mjeseci imat ćemo Centar za mlade

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i savjetnik uprave Brodomerkur d.d. Split, gosp. Tomislav Petrović potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji Centra za mlade u Zadru.

Ugovor je vrijedan 32 milijuna kuna s uračunatim PDV-om, a rok dovršetka Centra za mlade je 14 mjeseci od dana početka radova.

Gradonačelnik Dukić: Grad Zadar ubrzano prati korak s potrebama djece i mladih

– Došli smo i do posljednje pripremne stepenice u jednom dugom usponu prema ostvarenju Centra za mlade. Vjerujem da će naši mladi korisnici u novom Centru pronaći svoj interes i ostvariti svoje potrebe, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik  Dukić je podsjetio da je nedavno potpisan i ugovor o izgradnji nove studentske menze i smještajnog paviljona na prostoru sveučilišnog kampusa, da se grade nove zadarske osnovne škole na Bokanjcu i Ploči te da su u tijeku radovi na dovršetku Centra Mocire.

– Pridodajmo tome i sve rekreativne sadržaje ŠC Višnjik, snižavanje cijena dječjih vrtića te njihovo uređenje i smjenski rad, širenje programa izvannastavnih aktivnosti, nabavku radnih bilježnica, ulaganje u školske kuhinje i opremu, asistente u nastavi, podizanje iznosa studentskih stipendija. Sve to govori kako ovaj grad ubrzano prati korak s potrebama svoje djece i mladih, istaknuo je gradonačelnik te poručio mladima da im je Grad Zadar i u ovom projektu partner te potpora u razvoju njihove kreativnosti i potencijala.

– Veselimo se biti dio ovoga projekta, naročito što se radi o mladima na kojima svijet ostaje. Brdomerkur je tvrtka s preko 70 godina iskustva i u skladu s dobrom građevinskom praksom dat ćemo sve od sebe da projekt uspije, naglasio je gospodin Tomislav Petrović.

Predsjednica RH Grabar Kitarović: mladi stvaraju budućnost Zadra

Povodom potpisivanja ugovora, čestitku na kontinuiranom radu gradske uprave u ostvarivanju programa koji doprinose kvaliteti kulturnih i društvenih sadržaja za sve dobne skupine, posebno za mlade ljude, koji stvaraju budućnost ovoga kraja, uputila je i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović:

– Prilikom nedavnog posjeta Zadru kao i proljetos na proslavi Dana sveučilišta uvjerila sam se kako je Zadar grad mladih i dinamičnih ljudi u kojem se mogu obrazovati, ostvariti svoje profesionalne potencijale i ostati živjeti. Svaki projekt koji tome pridonosi, kao što je izgradnja Centra za mlade, korak je prema podizanju standarda društvenog života općenito, poručila je Predsjednica Grabar Kitarović u čestitki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...