Milanović pobijedio u Zadru, Zagrebu i sedam županija, Grabar-Kitarović u osam

Zoran Milanović (SDP) s osvojenih 29,54 posto glasova relativni je pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora, a druga po broju glasova aktualna je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) s osvojenih 26,67 posto glasova, pokazuju privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva.

U drugi izborni krug, 5. siječnja 2020. godine, ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović.

Pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora Zoran Milanović najviše glasova osvojio je u Zagrebu i sedam županija, Kolinda Grabar-Kitarović u osam županija, a Miroslav Škoro u pet.

Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je najveći broj glasova u Zadarskoj županiji (36,77 posto), Dubrovačko-neretvanskoj (36,83 posto), Karlovačkoj (36,10 posto), Šibensko-kninskoj (36,01 posto), Splitsko-dalmatinskoj (32,26 posto) i Sisačko-moslavačkoj (30,39 posto) županiji.

Milanovićev pobjednički govor: “Idemo u drugi krug, ne u rat, ratovi su gotovi!”

Zoran Milanović se obratio okupljenima u svom stožeru: “Idemo u drugi krug, ne u rat, ratovi su gotovi!”, kazao je.

“Neka pobijedi bolji. A to sam ja. Za dva tjedna bit će što bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni”, dodao je.

“Smatram da sam zreo i spreman i u dobroj vjeri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Nitko. Svjestan sam da nisam svima po volji, ali prema svakome ću postupiti kao prema čovjeku. Pozivam sve one koji su izašli na izbore, ali i one koji nisu, da izađu i da mi daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postojim, nema me. 10 godina bio sam predsjednik velike političke stranke i zato zahvaljujem SDP-u na podršci”, kazao je.

“Za dva tjedna bit će što bude, vjerujem u pobjedu. Nikakve gorčine u meni nema, nema ni straha. Kao što je govorio jedan veliki političar – ‘Prema nikome sa mržnjom, prema svima sa dobrom vjerom’. Svjestan da me neće svi birati, da će biti i onih kojima se ne dopadam, ali je moj zadatak se da se prema svima obratim – i onima koji će me podržati i ovima ‘drugima’.”

“U Hrvatskoj nitko ne smije biti drugi i nitko ne smije biti zapostavljen. Imate pravo na sreću i na miran život”, rekao je Milanović u svom govoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...