Ministar Banožić donio ugovor za hospicij na Babindubu

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima, u utorak, 17. prosinca, održao je koordinacije sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Raspolaganje i aktiviranje državne imovine, prioritetni predmeti te neriješeni imovinsko-pravni odnosi bili su glavne teme sastanaka.

U Zadarskoj županiji razgovaralo se o 88 neriješenih zahtjeva, koje je i Županija nedavno proslijedila u Ministarstvo državne imovine, ali i o prijedlozima kako državnu imovinu što brže i učinkovitije staviti u funkciju.

Tom prigodom ministar Mario Banožić i župan Božidar Longin potpisali su Ugovor, kojim Ministarstvo državne imovine daruje nekretninu u k.o. Crno, za smještaj Centra za palijativnu skrb Zadarske županije – Hospicij Babindub. Zgrada, čija procijenjena vrijednost iznosi 3,6 milijuna kuna, postat će mjesto podrške, brige i pružanja pomoći bolesnim osobama, ali i njihovim obiteljima.

To je šesta nekretnina koju je Zadarska županija dobila u mandatu ove Vlade, uz tri zgrade u bivšoj vojarni Stjepana Radića, zemljište za poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku te zemljište za buduće sklonište za životinje, odnosno azil za pse.

„Suradnja Zadarske županije i Ministarstva državne imovine uvijek je bila na najvišem nivou. Drago mi je što smo danas potpisali Ugovor o darovanju, jer sada možemo krenuti u realizaciju projekta. To je za nas važan projekt, koji je od općeg, javnog i socijalnog interesa.“, rekao je župan Longin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...