Monstrum s Paga smanjeno je ubrojiv; “Teško da će dobiti maksimalnu kaznu”

Na Županijskom sudu u Zadru jutros u 9:30 započelo je suđenje 54-godišnjem ocu s Paga koji je u veljači ove godine s prvog kata kuće pobacao svoje četvero djece.

Početak suđenja za četverostruki pokušaja ubojstva u kvalificiranom obliku sudac Ivan Marković zakazao je mjesec dana nakon što se vratio s bolovanja zbog kojeg je odgodio prethodna ročišta koja su u ovom slučaju bila određena za 16 i 17. listopada.

Sudi mu sudac koji je pustio mladiće osumnjičene za grupno silovanje

Prije odlaska na bolovanje Marković je zatražio i zaštitu policije zbog prijetnji koje je počeo dobivati nakon što se našao u središtu javnosti jer je mladiće osumnjičene za grupno silovanje 15-godišnje djevojke pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode.

Ispitan jedan svjedok

“Danas je ispitan jedan svjedok, nažalost ne mogu vam otkriti koji, te se postavilo pitanje vještaku o raspravnoj sposobnosti optuženika. I to je sve što vam mogu reći”, kazao je nakon suđenja odvjetnik obitelji Boris Grgić, piše Index.hr.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković na pitanje novinara može li optuženi otac dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina, pojasnio je da je riječ o osobi koja je smanjeno ubrojiva pa takva kazna nije očekivana.

Zbog zaštite interesa djece suđenje je zatvoreno za javnost, a to je prvi zatražio Denis Sokol, zamjenik županijskog državnog odvjetnika. S njim su se složili odvjetnici Ivan Rudić i Boris Grgić, zastupnici žrtava, ali i Branimir Zorica, odvjetnik optuženog oca.

Inače, 54-godišnji muškarac smješten je u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode zbog teškog zdravstvenog stanja.

U spisu je i psihološko-psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv, što znači da će mu se suditi u tzv. redovitom kaznenom postupku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...