Na zadarskom području prodavali lažne Ray Ban naočale, šteta veća od dva milijuna kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, Policijske uprave zadarske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljanina u dobi od 24, 29, 34 i 37 godina koje se sumnjiči da su u vremenu od mjeseca srpnja do rujna 2019.godine počinili više kaznenih djela „Povreda žiga“, na način da su protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudili na prodaju sunčane naočale obilježene s znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, u navedenom vremenskom periodu u Viru, u dva navrata na istoj lokaciji od strane policijskih službenika zatečeni su 34-godišnjakinja i 37-godišnjak u prodaji veće količine sunčanih naočala zaštićene robne marke.

Također, u prodaji veće količine sunčanih naočala zaštićene robne marki u Biogradu zatečen je 29-godišnjak, dok je u istom periodu na Branimirovoj obali u Zadru u dva navrata zatečena 24-godišnjakinja.

Sunčane naočale su im oduzete, sveukupno u količini od oko 2 000 komada.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenim zastupnicima pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 2.000.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu. Protiv četvoro osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kaznena djela Povreda žiga, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...