Novi potres jačine 3,9 zatresao BiH: “Nikad ih nije bilo ovoliko, što se to događa s prirodom?”

Potres magnitude 3,9 rano jutros zatresao je Bosnu i Hercegovinu. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometra, 46 kilometara južno od Sarajeva i 25 kilometara sjeveroistočno od Nevesinja.

Zasad nema informacija o materijalnim štetama, a stanovnici Nevesinja javljaju da ih je potres rano ujutro probudio.

“Bio sam već budan i na nogama. Trajalo je četiri sekunde, i to dobrog drmanja. Nikad prije nije bilo ovoliko potresa na ovom teritoriju. Što se događa s prirodom?” pita se jedan mještanin.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju dva su potresa zatresla susjednu Bosnu i Hercegovinu, a jedan se osjetio i u Dubrovniku, donosi dnevnik.hr.

Potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri sata ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja.

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva. I taj se osjetio u Dalmaciji.

Ne prestaje se tresti ni Albanija, čiji se dijelovi još oporavljaju pod niza potresa proteklog tjedna. U nedjelju u jutarnjim satima potres jačine 4,2 s epicentrom u Jadranskom moru zatresao je područje Tirane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...