Policajci na graničkom prijelazu od opreme za uštimavanje klavira mislili da je bomba?

Na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu ipak nije pronađena bomba.

Zbog policijskog postupanja bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje u oba smjera. Na slovenskoj strani granice senzori su otrkili predmet za koji su sumnjali da je bomba. Naprava je otkrivena u kovčegu muškarca ruske nacionalnosti.

Kako doznaje DNEVNIK.hr iz dobro upućenih izvora, u autobusu ipak nije bila bomba nego muzička oprema za uštimavanje klavira.

Jedan od putnika iz autobusa ispričao je ranije da nije bilo panike i da su svi putnici strpljivo čekali nastavak putovanja. Autobus tvrtke Flixbus krenuo je iz Zagreba za Torino, a zaustavljeni su na slovenskoj granici, prijelazu Obrežje.

”Na ulasku u Sloveniju svi smo izašli iz autobusa, pregledavali su nas, a kroz rengen smo prošli čak tri puta”, ispričao je putnik. Priveden je muškarac u tridesetim godinama koji je bio u pratnji djevojke, a pušten je nakon što je potvrđeno da je riječ o lažnoj uzbuni.

Prema EU uredbi zemlja izlaza radi graničnu kontrolu, a zemlja ulaza temeljiti pregled.

Na terenu su bile interventne ekipe i pirtotehničari koji su utvrdili da je sve bio lažnjak.

Automobili se se preusmjeravali na granični prijelaz Slovenska vas i Rigonce, a autobusi na prijelaz Rigonce, a oko 11:30 granica je otvorena.

Svi putnici su nastavili put oko 12 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...