Policajci najavili štrajk; Očekuje li nas kaos na granicama za blagdane?

Tri sindikata koji zastupaju policijske službenike u MUP-u traže sastanak s predsjendikom Vlade Andrejom Plenkovićem sa zahtjevom za povećanjem plaća.

“Koeficijenti isključivo policijskih službenika koji su ispod 1 moraju se podići na 1,0 što znači da bi policijski službenik imao plaću 5.800 do 6.000 kuna plus dodaci koje ima na svom radnom mjestu”, kazao je za RTL Danas Tomislav Teri, predsjednik Općeg sindikata MUP-a.

‘Onaj na cesti ima manju plaću od onoga u uredu

‘Tri nereprezentativna sindikata Opći sindikat MUP-a, Sindikat policijskih službenika i Sindikat kriminalističke policije traže sastanak s premijerom, a imaju i prijedlog kako povećati koeficijente.“Tražimo da najniže plaćeni policijski službenik dobije veće povećanje, a onaj najviše plaćeni da dobije manje povećanje, da se ne dogodi da imate ovakav razmjer plaća između običnog policajca koji primjenjuje policijske ovlasti na cesti, smrzava se, radi, a s druge strane imate policijskog službenika koji sjedi u uredu i prima puno veću plaću od tog policajca”, kaže Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.

Vlada spremna na dijalog, premijer umiruje

Da je Vlada spremna na dijalog, već je istaknuo ministar financija Zdravko Marić, a premijer Plenković i danas ih je pokušao umiriti.

“Ono što mi radimo, da vrlo skoro nađemo aranžman koji će, kao što smo i govorili u ovom kontekstu nedavno iza nas, unaprijediti materijalni položaj i status hrvatske policije koja čuva hrvatsku granicu i obavlja druge zahtjevne zadaće, i mislim da ćemo tu naći odgovarajuća sredstva”, poručio je iz Splita premijer Plenković.

U borbi za svoja prava policajci su spremni i na bijeli štrajk.

“To je štrajk gdje je pojačan rad policijskih službenika koji detaljno na granicama pregledavaju vozila i osobe koje ulaze u RH, na taj način bi se stvorile gužve i onemogućio redoviti protok na našim granicama”, kazao je Teri za RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...