Policija javlja – napad mladića (19 i 33) na gay vojnike u Operi nije se dogodio iz mržnje!

Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića koji su koncem listopada u “Operi” napali dvojicu tamnoputnih homoseksualaca.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog osnova sumnje da su 20. listopada 2019. godine oko 03.15 sati u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu, fizički napali dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godine i tom prilikom 24-godišnjaka lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć, javljaju iz policije.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen je veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije. Napad se, tvrde, nije dogodio iz mržnje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19 i 33-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela, stoji u priopćenju zadarske policije.

Kriminalističko istraživanje je nastavlja.

Sjetimo, u zadarskom noćnom klubu “Opera” toga vikenda oko 3 sata ujutro, došlo je do incidenta u kojem su, od strane nepoznate skupine muškaraca, pretučena dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga.

24-godišnjak i 25-godišnjak su na odmor došli iz Vriginije i Georgije, a do napada je došlo nakon što su “twerkali”na plesnom podiju. Obojica se deklariraju kao gej, a sve su podijelili na društvenim mrežama.

Prije dolaska u “Operu” zabavljali su se na Poluotoku, a videom su zabilježili i “twerkanje” nedaleko zgrade Peglice. Odmah nakon incidenta su odletjeli za Frankfurt.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...