Posljednji je dan predsjedničke kampanje prije izborne šutnje

Petak je posljednji dan službene promidžbe za predsjedničke izbore u Hrvatskoj na kojima će u nedjelju tri milijuna 855 tisuća hrvatskih birača odlučivati tko će od 11 kandidata biti na čelu države idućih pet godina, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ili netko od njenih 10 ‘izazivača’.

Promidžba, koja je službeno trajala 15-ak dana, neslužbeno od ljeta, završava u ponoć kada počinje izborna šutnja koja će biti na snazi do nedjelje u 19 sati, odnosno do zatvaranja birališta.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je kandidate, njihove predlagatelje, medije i medijske nakladnike, te druge fizičke i pravne osobe da poštuju izbornu šutnju, unatoč činjenici da za njeno kršenje zakon ne predviđa nikakve kazne.

Posljednji dan za promidžbu, 11 kandidata za predsjednika države provest će na različite načine: završnim skupovima, druženjima s građanima, a sve s ciljem kako bi ih uvjerili da u nedjelju na biralištu trebaju zaokružiti baš njihovo ime.

Uz već spomenutu aktualnu predsjednicu Grabar Kitarović (HDZ), kandidati za predsjednika države su: Nedjeljko Babić (HSSČKŠ), Anto Đapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, Zoran Milanović (SDP), nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF), Ivan Pernar (SIP) te nezavisni Miroslav Škoro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...