Predstavljeno troje stručnjaka koji se uključuju u rad Škole nogometa NK Zadar

Dogovorena je suradnja s troje stručnjaka koji će se uključiti u rad Škole nogometa NK Zadar.

Raphael Sušić je imenovan za novog voditelja Škole nogometa NK Zadar. Dragan Blatnjak će biti zadužen za individualne treninge u okviru razvojnih skupina. Toni Gauta je sportski psiholog koji će sustavno raditi s trenerima, igračima i roditeljima djece u Školi nogometa na poboljšanju  kvalitete razvoja sportaša.

RAPHAEL SUŠIĆ

Igrao je za Zadar u eri Zadarkomerca. Poslije toga ga je karijera odvela u Njemačku, prvo u trećeligaša  FC Hombrug, iz kojega je kasnije prešao u FC Saarbrucken s kojim je izborio 2. Bundesligu i tamo proveo 5 sezona. Upravo u Saarbruckenu 2000. je rođen njegov sin Josip, koji trenutno igra za NK Zadar. Nakon igračke karijere, Raphael Sušić se vratio u Zadar, iz kojega je i njegova supruga. Vodio je škole nogometa više klubova Zadarske županije, a neko vrijeme je radio za nogometnu Akademiju Krpan-Babić u Osijeku.

”Napravili smo plan rada radnog naslova ‘4+1’ (4 Olimpijske godine + 1 godina) kojeg namjeravamo realizirati pojačanim individualnim radom za koji će biti zadužen Dragan Blatnjak. Radit ćemo i na edukaciji naših trenera kroz kvalitetne edukativne programe. Također, planiramo surađivati s klubovima iz županije u radu s mladim vratarima. Konačni cilj provođenja ovog plana je vraćanje povjerenja u instituciju NK Zadar koja mora biti nositelj kvalitete za cijelu Sjevernu Dalmaciju. Želim se zahvaliti Nadzornom odboru i direktoru kluba na ukazanom povjerenju, također i dosadašnjim voditeljima Škole Damiru Čačiću i Marku Pinčiću.”

DRAGAN BLATNJAK

Dragan Blatnjak se ponovno vraća na Stanove, ovaj put u ulozi trenera u Školi nogometa u kojoj će biti zadužen za individualne treninge kroz razvojne skupine nadarene djece i svih onih koji će htjeti dodatni raditi na sebi.

”Drago mi je što sam ponovno u NK Zadar. Ovoga puta u drugoj ulozi, u Školi nogometa. Moja očekivanja su velika i naš zadatak je da pokušamo svi skupa dignuti Školu nogometa na veću razinu. Kroz komunikaciju s kolegama u omladinskom pogonu, vrlo brzo ću dobiti uvid u stanje naših igrača. Nadam se da ću  kroz svoje iskustvo i dodatan rad s igračima pridonijeti njihovu bržem razvoju.”

TONI GAUTA

Zadarskoj nogometnoj javnosti najmanje poznat, stoga evo najbitnijih dijelova biografije. Rođen je 1990. u Zadru. Završio je studij psihologije na Sveučilištu Wiliam Carey, Mississippi, SAD. Kroz svoju tvrtku Metanoia, sportski je surađivao s Teniskim klubom Zadar 08 i KK Sonik Puntamika.

”Naglasak mog rada je na izgradnji sustava razvoja zdrave sportske i natjecateljske klime, a to ponajviše uključuje rad s trenerima i roditeljima. Očekujem dosta napretka, iako je moguć otpor zbog zastarjelih razmišljanja, ali ako želimo stvoriti kvalitetan razvoj sportaša, svatko mora otvoriti prostor za napredak u vlastitom području djelovanja. Želim biti dodatni alat trenerima, kako bi omogućili svojim sportašima individualni pristup unutar kolektiva, te da shvate koliku korist i oni imaju od ulaganja u sebe i vlastiti rad.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...