Pušteno 700 lampiona; Božić na Viru uz grupu Zaratino i Dražena Zečića

Slovenska obitelj Čulnik potegnula je par stotina kilometara do otoka Vira kako bi, poput mnogih drugih Slovenaca i slovenskih vikendaša, uživali na božićnom koncertu omiljenog Dražena Zečića, ali nisu bili jedini. Vršani, Privlačani, Ninjani, Zadrani i svi drugi željni dobrog božićnog štimunga napunili su virski adventski trg i prepustili se Zekinim lakim notama i opjevanim nesretnim ljubavima.

– Moram kazati kako je ovo zaista prekrasno uređen trg, nisam još vidio ljepši. Vir ima najbolji i najljepši Božić u Hrvatskoj – feštarski je poručio raspoloženi Zečić. Bio je pričljiviji nego prošle godine na istom mjestu i u isto vrijeme, kada se smrznuo na virskoj buri. Sada je s grupom Banana bio raspjevan, raspoložen i uvjerljiv, a fešta vrhunska za sve brojne štovatelje Zečićevog golemog glazbenog opusa. No bio je to tek vrhunac druženja koje je počelo oko 19 sati, kada su djelatnici destinacijske kompanije Vir turizam na štandovima poslužili blagdanske delicije iz restorana Kotarina; kanapee, riblju paštetu, čokoladna božićna drvca, kokosove slatkiše i druge slane i slatke divote dodatno uljepšane voćnim dekoracijama. Posjetitelje Božića na Viru tada su u raspoloženju tijekom sljedeća dva sata držali članovi sjajne grupe Zaratino, koja je ispraćena ovacijama i uz laskave riječi voditelja programa Igora Jelenića Tota.

– Pozdravimo najbolji bend u Zadru, Dalmaciji, Hrvatskoj, a i šire – kazao je raspoloženi Toto te pozvao na puštanje oko 700 lampiona s virskog adventskog trga. Lijepa slika blagdanskog Vira s najljepšim božićnim porukama otišla je prema susjednim mjestima i Zadru u noći u kojoj je Zečić potvrdio status velike zvijezde i omiljenog božićnog izvođača na Viru. Bio mu je ovo već treći uzastopni dolazak na božićni koncert na otok, kojega je već u najavi nastupa najljepše sažeo sam Zečić:

– Nastupe na Viru više ne doživljavam kao koncerte, već kao ugodno druženje s prijateljima.

Program Adventa na Viru i dočeka Nove godine na otvorenom nastavlja se već danas od podne 28. izdanjem tradicionalne biciklijade Zadar – Vir, ovog puta u božićnom ruhu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...