Raspetljajte božićne lampice u šest koraka bez živčanog sloma

Za ove blagdane vjerojatno je već kasno, ali zato nakon što raskitite bor pokušajte lampice uredno posložiti kako bi se poštedjeli stresa sljedeće godine. Preporuka je da ih omotate oko neke tube.

Svi koji su ikad pokušali raspetljati božićne lampice doživjeli su barem jedan živčani slom dok su se trudili shvatiti kako su se svi ti čvorovi uspjeli napraviti, čini se – sami od sebe.

Na YouTubeu ćete naći gomilu videa u kojima ih pokušavaju raspetljati, ali u većini slučajeva neće uspjeti. I na kraju će ih baciti u smeće.

Zato, ne dajte se smesti. Smirite se i dajte si vremena.

Kako bi ove godine sačuvali živce donosimo savjete kako ih raspetljati bez stresa.

1. Uđite u pravo stanje uma

Nikad nemojte početi raspetljavati lampice ako ste već nervozni. Smirite, se, pripremite si šalicu čaja ili kuhanog vina, pustite božićnu glazbu…

2. Odredite gdje je početak, a gdje kraj

Pronađite početak ili kraj lampica i to neka vam budu početne točke iz kojih krećete u akciju.

3. Pobrinite se da imate dovoljno mjesta

Počnite na ravnoj površini i pobrinite se da imate dovoljno mjesta da možete raširiti lampice dok ih raspetljavate kako se ne bi opet zapetljale. Prije početka lagano ih protresite i nježno raširite kako bi lakše vidjeli kakav je točno izazov pred vama.

4. Pripremite olovku ili veliku iglu

Olovka ili velika igla pomoći će vam da olabavite i raspetljate jako stisnute čvorove i lampice koje su se baš jako zakačile jedna za drugu.

5. Budite uredni

Pazite da raspetljane lampice ostavljate u ravnoj liniji kako ne bi sve morali raditi ispočetka.

6. Planirajte unaprijed

Nakon blagdana pobrinite se da lampice složite i spremite uredno kako sljedeće godine ne bi morali sve ovo opet raditi. Pokušajte ih oko nečega omotati, kartonske tube potrošenog papirnatog ručnika ili nečeg sličnog.

Bonus savjet

Mnogi ipak tvrde kako je jako zapetljane lampice jednostavno nemoguće raspetljati te da ćete ih u procesu vjerojatno i potrgati. Stoga savjetuju da ih jednostavno bacite i odete kupiti nove, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...