Šibenik na Vidicima dobiva novo stambeno naselje

Tvrtka Sarađen krenula je sa izgradnjom novog stambenog naselja na Vidicima koje će svojim budućim stanovnicima pružiti idealne uvjete stanovanja. „Odlučili smo na izvrsnoj lokaciji izgraditi stambene prostore koji će svojim tehnološkim i arhitektonskim rješenjima pružiti posebnu kvalitetu i zadovoljstvo stanovanja“, ističu u tvrtci Sarađen.

Ova lokacija pruža savršen spoj mirnoće naselja Vidici i gradske vreve 10 minuta udaljenog od centra grada, uz neposrednu dostupnost javnog gradskog prijevoza i brzog izlaza iz grada.

Reljefom naselja dominiraju četiri stambene zgrade okružene pretežno zelenom površinom oplemenjenom visokim raslinjem koje se stapa sa javnim parkom sjeverno od naselja,  svoje mjesto u tom zelenilu naći će i dječje igralište za najmlađe stanare, dok će pješački trg unutar naselja biti uređen kao ploha za boravak na otvorenom prostoru kako bi stanari svoje slobodno vrijeme mogli provesti u blizini svog doma. Promet je gurnut na rubove naselja, a većina parkirnih mjesta organizirana je u podzemnim garažama.

Pogled na jug

Promišljena je zamisao o pravilnoj orijentaciji stambenih prostora prema stranama svijeta na način da se izbjegava nepovoljna sjeverna orijentacija. Na taj način svaki stan ima osiguran pogled prema sunčanoj strani.

Svi stanovi imaju duboke loggie, prilagođene mediteranskoj klimi i boravku na otvorenom.

U prizemlju objekata predviđen je prostor za supermarket, ugostiteljski objekti sa striktno definiranim radnim vremenom te par manjih uslužnih prostora, dok se na katovima ponavljaju kombinacije stanova raznih veličina.  Cijelo naselje i svi komunikacijski putevi prilagođeni su osobama smanjene pokretljivosti.

Objekti imaju podzemne garaže te svakom stanu, ovisno o njegovoj površini, pripada jedno ili dva parkirna mjesta. U sklopu podzemne garaže svakom stanu je osigurano i dodatno spremište.

Visoki energetski standard

Vođeni ekološkom sviješću, posebnim tehnološkim rješenjima i ugradnjom najkvalitetnijih materijala i opreme, tvrtka Sarađen svojim kupcima dugoročno osigurava visoku kvalitetu stanovanja uz vrlo nisku potrošnju energije i visoki energetski standard A. Svi otvori za prirodno osvjetljenje – prozori i klizne stijene izrađuju se od izolacijskog stakla u low-e izvedbi, te će imati ugrađene elemente za zaštitu od sunca. Vrhunska izolacijska svojstva zgrade osigurava i kompaktni fasadni ETICS sustav s mineralnom vunom.

Prvoklasno uređenje

Stanovi će biti opremljeni kvalitetnim keramičkim podnim i zidnim pločicama prve klase, troslojnim hrastovim parketom, te sanitarnom opremom renomiranih proizvođača Hansgrohe, Laufen, Kolpa. Najmanja svijetla visina stanova iznosi 2,65 m. Vrhunska stolarija te aluminijske rolete dio su standardne opreme svakog stana.

Grijanje stanova omogućeno je plinskim centralnim etažnim grijanjem s mogućnošću temperiranja svake sobe zasebno, a hlađenje je osigurano putem klima uređaja.

Za centralno smještene prostorije – kupaonice, wc, kuhinje i sl. –  koje nemaju  fasadne otvore, predviđena je ventilacija putem ventilacijskih kanala za svaku prostoriju zasebno.

Kupcima  koji svoj stan rezerviraju do kraja studenog 2019 godine omogućeno je da odabirom iz široke lepeze materijala završnog uređenja konfiguriraju stan prema svojim željama.

Više informacija o novom stambenom naselju potražite na:

www.stambeno-naselje-vidici.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...